Battlefield gaat tv-serie worden

Battlefield 1

PC PlayStation 4 Xbox One

Battlefield gaat tv-serie worden

Battlefield gaat tv-serie worden

Paramount Television en Anonymous Content hebben een optie genomen op Battlefield van DICE, een studio van Electronic Arts. Michael Sugar, winnaar van een Academy Award in 2016, en Ashley Zalta van Anonymous Content worden de uitvoerende producenten.

De Battlefield-serie, door critici consistent geprezen vanwege de toonaangevende multiplayer-gameplay, wordt algemeen beschouwd als de beste ervaring van totale oorlog te land, ter zee en in de lucht. De bekroonde Battlefield-franchise heeft sinds haar debuut in 2002 al meer dan 60 miljoen spelers bijeengebracht, en de catalogustitels van de franchise kunnen nog steeds bogen op een zeer betrokken doelgroep.

Paramount TV zoekt actief naar smart content uit alle sectors die doelgroepen aanspreekt en zich laat vertalen naar een boeiende programmering. EA’s Battlefield heeft een ongelooflijk dynamisch verhaal en een trouwe schare fans, wat ons in staat stelt spannende, nieuwe en unieke content op het kleine scherm te brengen. Wij kijken uit naar onze samenwerking met EA en Anonymous Content en willen Michael Sugar hartelijk bedanken voor zijn volharding om dit spannende project mogelijk te maken.

– Amy Powell, President, Paramount TV

Battlefield heeft een enorme enthousiaste schare fans, waardoor dit een zeer gewilde IP is voor long-form bewerking. Samen met EA en Paramount TV ontwikkelen we de tv-serie Battlefield met de robuuste verhaalvertelling die van het spel al bijna vijftien jaar zo’n enorm succes heeft gemaakt.

– Michael Sugar, partner, Anonymous Content

Battlefield is een van de meest geliefde intellectuele eigendommen bij onze spelers. Wij vinden het geweldig dat Anonymous Content en Paramount TV fans willen laten kennismaken met Battlefield via een nieuw medium.

– Patrick Söderlund, Executive Vice President, EA

Battlefield zet de samenwerking tussen Anonymous Content en Paramount TV voort. De bedrijven hebben de eerste optie op scripts van televisieprogramma’s voor broadcastdoelgroepen, (premium) kabeldoelgroepen en online doelgroepen. Dit wordt de eerste kennismaking van de organisatie met content op basis van een gamefranchise.

Michaels carrière spreekt voor zich. Ook vanwege zijn passie voor Battlefield kunnen we ons voor dit project geen beter team voorstellen dan Anonymous Content en Paramount.

– Patrick O’Brien, Vice President van EA Entertainment

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.