Gamescom 2013 meest drukke ooit

Gamescom 2013 meest drukke ooit

De Gamescom, de grootste Europese gamebeurs van Europa, wist afgelopen week in Keulen een record te vestigen. Waar er vorig jaar ‘maar’ 275.000 mensen op de beurs afkwamen, waren er dit jaar 340.000 bezoekers aanwezig. Het was enorm druk, dat kunnen we wel stellen.

Op de beurs waren 625 bedrijven aanwezig en meer dan 6000 journalisten. Natuurlijk was GameParty ook aanwezig. Gelukkig hebben wij niet aan hoeven sluiten in de rijen van 7 uur (!) om een game te kunnen spelen.

Destiny, de nieuwste game van Bungie, werd uitgeroepen tot de beste game van de gehele Gamescom. Elk jaar kijkt een internationale jury van experts naar alle games die aanwezig zijn op de beurs en kiest daar de beste uit. Destiny won in vier categorie├źn. Zo kreeg het de prijs voor de beste online multiplayergame. Titanfall zat dichtbij en won onder andere de prijs voor de beste Xbox-game en beste next-gen game.

Wil je meer informatie over Destiny? Lees dan onze preview of bekijk het interview dat we hadden met Eric Osborne van Bungie.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.