Nintendo wil films gaan maken

Nintendo wil films gaan maken

Games en films. We beginner vaker te huilen door de combinatie dan dat het een lach op ons gezicht weet te zetten. Toch, met de komst van Warcraft: The Beginning en Assassin’s Creed lijkt het erop dat we toch goede gameverfilmingen gaan krijgen. Nintendo lijkt er ook wel brood in te zien. Nintendo heeft namelijk officieel aangekondigd dat er films in ontwikkeling zijn rondom iconische gamepersonages van de uitgever. Het zullen compleet geanimeerde films gaan worden die ingaan op zaken uit The Mushroom Kingdom en Hyrule.

Nintendo heeft nog geen filmtak in de studio zitten, maar is van plan deze te financieren met de opbrengsten van het verkopen van Nintendo’s aandeel in honkbalteam de Seattle Mariners. Dit moet later dit jaar compleet afgerond zijn. Wanneer de eerste film te zien zal zijn is niet bekend, maar Nintendo hoopt dat dit binnen vijf jaar het geval zal zijn.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.