Betalen om online te gamen op de PS4

Betalen om online te gamen op de PS4

Sony Computer Entertainment heeft aangekondigd nieuwe, krachtige online game-ervaringen en verbeterde sociale connectiviteit te gaan leveren die gamers samenbrengt dankzij de PlayStation 4 en verscheidene netwerkservices, zoals PlayStation Network. Als onderdeel hiervan en tegelijk met de introductie van de PS4 breidt SCE het PlayStation Plus pakket voor leden uit. Verder krijgen gebruikers van de PS4 toegang tot veel streamingdiensten en sociale netwerken.

PS Plus werd in 2012 gelanceerd voor de PlayStation 3 en de PlayStation Vita. Sindsdien heeft PS Plus veel ondersteuning gekregen van gebruikers van over de hele wereld. Het aantal leden groeit gestaag sinds de introductie van de service. PS Plus biedt verschillende services zoals exclusieve kortingen op games, cloud savegames en “Instant Game Collection” waarmee gebruikers de volledige versies van populaire games van externe ontwikkelaars en uitgeverijen en die van SCE Worldwide Studios kunnen spelen, zonder tijdslimiet en zonder extra kosten.

Om de verbetering van PS Plus kracht bij te zetten, biedt SCE tegelijk met de introductie van de PS4 de #DRIVECLUB PS Plus Edition aan leden van PS Plus. Gamers kunnen in de mooiste auto’s ter wereld uit verschillende klassen rijden, op de meest gedetailleerde locaties. In de Clubs delen teamleden hun reward en ervaringen met elkaar. Steeds meer fantastische games vinden hun weg naar de “Instant Game Collection”.

Andere belangrijke functies waar leden van PS Plus gebruik van kunnen maken op de PS4 zijn onder andere:

Online multiplayer
Gebruikers hebben toegang tot online gaming met andere gamers over het netwerk. Online multiplayer voor PS4, met geïntegreerde sociale services, beschikt over unieke functies die alleen beschikbaar zijn op de PS4, waaronder het naadloos starten van games, meekijken bij vrienden en cross-gameplay audiochat.

Automatisch downloaden van patches
Het automatisch downloaden van patches wordt verder verbeterd voor de PS4. Het systeem controleert vaker op game-updates en installeert de updates automatisch. Dankzij deze functie zijn games altijd up-to-date, zodat gamers meteen kunnen beginnen met spelen.

Crossplatform PS Plus-lidmaatschap
Één PS Plus-lidmaatschap is geldig voor PS4, PS3 en PS Vita. PS Plus is crossplatform en is beschikbaar op de meeste PlayStation-platforms; gebruikers van de PS3 en PS Vita met een bestaand PS Plus-lidmaatschap hebben toegang tot PS Plus op de PS4 en nieuwe leden op de PS4 kunnen PS Plus ook gebruiken op de PS3 en PS Vita.

SCE blijft zich richten op het verder verbeteren van PS Plus. Als onderdeel van dit initiatief introduceert SCE nieuwe lidmaatschapsopties voor 30 dagen, beschikbaar voor €6,99.

Naast exclusieve gamecontent en -services biedt PS Plus leden ook verschillende voordelen en kortingen. Dankzij de samenwerking met Sony Network Entertainment International kunnen leden van PS Plus in 16 landen vanaf vandaag voor korte tijd een eenjarig Premium-lidmaatschap van Music Unlimited 3 aanschaffen voor slechts €41,99 — 65 procent korting op de reguliere jaarprijs. Voor korte tijd kunnen consumenten die geen lid zijn van PS Plus, ook profiteren van een korting op de Music Unlimited-service; een eenjarig Premium-lidmaatschap kost €59,99. Vanaf de introductie ondersteunt PS4 zowel Music Unlimited als Video Unlimited.

Wat integratie met sociale netwerken betreft, ondersteunt PS4 meerdere grote sociale netwerken, waaronder Facebook, Ustream en Twitter, zodat gebruikers eenvoudig kunnen communiceren en gameplay kunnen delen met online vrienden. Bovendien verandert SCE vandaag de naam van de PlayStation Network-service in een eenvoudigere en vriendelijkere naam: “PSNSM”.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.