Blizzard stopt met Windows XP en Vista

Blizzard stopt met Windows XP en Vista

Blizzard heeft aangegeven te stoppen met de ondersteuning voor hun games op Windows XP en Windows Vista. Dit moet later in 2017 gebeuren. Games zullen via een gespreid schema hun ondersteuning verliezen. Microsoft zelf stopte in 2009 al met de ondersteuning voor XP en in 2012 voor Vista. Blizzard bleef echter games als World of Warcraft, Diablo III, Hearthstone, StarCraft 2 en Heroes of the Storm ondersteunen op de platformen. Daar komt dit jaar dus een verandering in en langzaam maar zeker zullen de games niet meer werken op de oudere Windows versies.

Hoewel wij hier weinig last zullen ervaren van deze maatregel, zal het vooral in China tot problemen kunnen leiden. Veel internetcafés zitten nog steeds op Windows XP. In totaal gebruikt bijna tien procent van alle PC’s op de wereld nog Windows XP.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.