BlizzCon, onze hoop voor Blizzard’s event

BlizzCon, onze hoop voor Blizzard’s event

Aankomende vrijdag start BlizzCon, het grootste evenement van Blizzard in het jaar. De samenkomst is elk jaar reden voor een feestje. Dit grote evenement brengt fans van de studio samen om te genieten van de games, cosplay, te praten met ontwikkelaars en te juichen bij een groots concert. Oh, en Blizzard kondigt er elk jaar hun nieuwste titels aan. Wat wij graag willen zien?

Blizzard is een studio als geen andere. Games worden pas uitgegeven wanneer ze goed zijn. Wanneer ze dit na vijf jaar ontwikkelen niet zijn worden ze gewoon geannuleerd in plaats van uitgegeven en de werelden die de ontwikkelaar gebracht heeft leven onder de fans. De naam Blizzard staat voor een hoge kwaliteitsdrempel. En niet vreemd, met titels als StarCraft, Diablo, Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone en Overwatch. Daarom kijken fans van deze games jaarlijk uit naar BlizzCon. En misschien nog wel het meeste naar de openingsceremonie, alwaar de aankondigingen plaats vinden. Omdat ik dit weekend ook op de voorste rij zit, laat ik even weten wat mijn favoriete aankondigingen zouden kunnen zijn. De Diablo-serie op Netflix laat ik even voor wat het is, aangezien die geruchten al langer rond gaan.

Diablo IV wordt aangekondigd
Diablo gaat al een hele tijd mee. Het eerst deel verscheen al in 1996 en nog steeds is het één van de belangrijkste titels van Blizzard. Diablo III verscheen in 2012 voor het eerst op PC en Mac, en wist later de consoles aan te doen (meest recentelijk de Nintendo Switch). Maar in feite spreken we dus over een game van zes jaar oud, die nog steeds onderhouden wordt door Blizzard door uitbreidingen, updates en patches. Maar, het is tijd voor iets compleet nieuws, niet waar? Daarom zou de aankondiging van Diablo IV helemaal niet vreemd zijn. Eerder dit jaar liet de ontwikkelaar weten bezig te zijn met verschillende Diablo-projecten. Maar duidelijkheid gaf Blizzard niet. Brandy Camel, de community manager bij Blizzard, geeft in een video aan dat we waarschijnlijk dit jaar nog nieuwe details gaan horen. BlizzCon zou hier perfect voor zijn! Er gaan geruchten dat er een remaster van Diablo II komt. Ook zou Blizzard met Netflix werken aan een Diablo tv-serie. Een Diablo IV zou ook niet ondenkbaar zijn, toch? Ik verwacht echter niet dat we die snel gaan krijgen. Diablo III mocht dan wel in 2012 verschenen zijn, de game werd aangekondigd op 28 juni 2008 tijdens de Blizzard Worldwide Invitational in Parijs. Mocht Diablo IV er komen, dan hoop ik oprecht op cross-platform play. Aangezien ik Diablo III op drie verschillende platformen heb gespeeld, vond ik het stiekem best vervelend dat het niet in contact stond met elkaar. Ik zou heel graag een game op mijn Xbox One starten om later over te nemen op mijn Mac, Blizzard. Maar goed, waarschijnlijk is er meer kans op een Diablo 2 remaster…
Warcraft Remaster, toevoeging aan Battle.Net
In 1994 verscheen Warcraft: Orcs & Humans, een game die ik behoorlijk veel gespeeld heb op mijn oude PC. Grafisch deed de game voor hedendaagse begrippen helemaal niet veel, maar toen wist ik niet wat me overkwam. Vanaf deze eerste game ben ik de serie trouw gebleven. Warcraft II: Tides of Darkness heb ik zelfs vele, vele jaren gespeeld, inclusief uitbreiding Beyond the Dark Portal. Niet alleen door de manier van spelen (de gameplay stak sterk in elkaar), maar vooral door de verhalen die de Warcraft-games vertelde. Ik was verliefd op deze wereld en wilde er niet meer weg. Dit werd alleen maar kracht bijgezet toen in 2002 Warcraft III: Reign of Chaos verscheen en diens uitbreiding een jaar later in de vorm van The Frozen Throne. Vooral dit derde deel deed me veel en liet me een lore junkie worden van de wereld die Azeroth als naam droeg. Iets wat me al heel wat jaren bezig weet te houden in World of Warcraft. Maar, er is meer dan ‘WoW’, al zou je haast denken dat Blizzard de roots van die game vergeten is. Natuurlijk, met Hearthstone zien we behoorlijk wat Warcraft op onze schermen en in Heroes of the Storm komen flink wat klassiekers terug. Maar echt Warcraft zoals het was, is al ver van ons vandaan. Daarom zou het me niets verbazen wanneer Blizzard Warcraft III opnieuw uit gaat brengen. Met compleet nieuwe graphics, speelbaar in 4K, met verbeterde tussenfilmpjes. Misschien met een extra link naar World of Warcraft. Ze deden het vorig jaar met een heruitgave van de eerste StarCraft, dus waarom niet? Ik denk dat een hele hoop fans blij zouden zijn met dit nieuws. Mochten ze meteen de complete trilogie aanbieden, dan ga ik met geld naar mijn scherm gooien. De creditcard gaat er achteraan wanneer…
Warcraft IV wordt getoond
World of Warcraft gaat inmiddels veertien jaar mee. Dat is een flinke tijd voor de game die ooit als ‘spin-off’ neer werd gezet door de media. De game heeft niet alleen het gaminglandschap veranderd en het complete MMORPG-genre op z’n kop gezet, het heeft ook van Blizzard een andere studio gemaakt. Sinds World of Warcraft is de kwaliteitsgrens van Blizzard hoger en hoger komen liggen en geeft de ontwikkelaar meer content uit dan ooit tevoren. Want een MMO moet onderhouden worden, spelers betalen maandelijks om terug te komen, dus moet er genoeg te doen zijn. Maar toch zijn er genoeg gamers die wachten op een echte Warcraft. Want hoeveel mensen ook uitkijken naar een Half-life 3, een Warcraft 4 is net zo gewild. Er waren sprankjes van hoop toen Blizzard recentelijk patches en updates uitgaf voor Warcraft III, na jaren niets aan de game te hebben gedaan. Maar nooit is ook maar iets losgelaten over een Warcraft IV. Het is dan ook eerder een droom dan iets wat ik daadwerkelijk verwacht. Maar een Diablo IV en een Warcraft IV in de toekomst klinkt als een toekomst waar ik in wil leven.

Een nieuwe Warcraft spin-off
Als World of Warcraft iets bewezen heeft in z’n veertien jaar, dan is het wel dat de wereld van Azeroth een prachtige plek is om verhalen te vertellen. Om duizenden uren in te verdwalen, om te leren kennen als de plek waar je zou willen wonen. Waarom gaan we daar niet mee verder? Wat zou ik graag een nieuwe Warcraft-game willen, anders dan wat we hebben. Want stel je voor, een RPG zoals Fable, maar dan in Azeroth. Maar uiteraard groter, epischer, met een verhaal zoals alleen Blizzard dat kan. Waarin jouw personage tussen het goede en het kwade kan kiezen. Sluit je je aan bij The Alliance of The Horde? Overleef tijdens de heerschappij van The Lich King. Of tijdens de aanvallen van The Legion. Of… nouja, laten we dat aan Blizzard over. Gooi het in een grote, epische offline RPG die de schaal van The Witcher III heeft en breng het niet alleen naar de PC, maar ook naar de console en je hebt een miljardenhit in handen…

Hearthstone naar consoles
Hearthstone heeft zich bewezen en heeft vele, vele miljoenen spelers. De kaartgame is te spelen op PC, Mac, tablets en telefoons. Maar niet op consoles. En daar ligt nog een flinke kans, mits ook hier gespeeld kan worden met hetzelfde account als in de andere versies. Ik weet dat de normale edities lopen via Battle.net, en dat dit niet mogelijk is op PlayStation en Xbox, maar hier moet toch iets op gevonden kunnen worden, niet waar? De kaartgame van Fable heeft me in het afgelopen jaar bewezen dat het heerlijk relaxed is om zo’n type spel op een grote tv te spelen, terwijl je languit op de bank ligt. Ik wil het.

Overwatch gaat de bioscopen in
Al sinds de eerste beelden van Overwatch, waarin Blizzard het verhaal vooral wil vertellen met de losstaande cinematics, is duidelijk dat Blizzard nog steeds heer en meester is op het gebied van filmpjes in games. Want of je nu fan bent van de game of niet, het valt niet te ontkennen dat deze video’s van bijzonder hoge kwaliteit zijn. Het woord ‘Pixar’ durf ik zelfs te noemen. Ja, de stijl van Overwatch zou zo door Pixar overgenomen kunnen worden om een heuse film te creëren in deze wereld. Nu is Overwatch veel te actievol en gewelddadig voor Pixar, dus dat gaat niet gebeuren. Dus waarom zou Blizzard zelf niet aan de slag gaan? Warcraft verscheen eerder al in de bioscopen. En hoewel Blizzard hier flink aan mee heeft gewerkt, is het duidelijk een Hollywood-product geworden. Maak daarom de film gewoon zelf. Precies zoals je met die filmpjes tot nu toe doet. De kwaliteit is er, het verhaal is er, nu nog de wil. Een aankondiging van zo’n film gaat mij doen springen van vreugde. Dat zeker.
Ik denk dat ik er redelijk zeker van ben dat minimaal 80 procent van de hierboven genoemde ‘aankondigingen’ niet gaan plaatsvinden op BlizzCon. Natuurlijk gaan we World of Warcraft Classic zien en zal er genoeg nieuwe content voor bestaande games te vinden zijn. Maar al is er maar eentje die in een vorm terug lijkt te komen, dan is deze BlizzCon wat mij betreft geslaagd. De vraag is nu dan ook, wat zou jij graag willen zien? BlizzCon is bijna hier!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.