Borderlands: The Pre-Sequel verkrijgbaar vanaf 17 oktober

Borderlands: The Pre-Sequel verkrijgbaar vanaf 17 oktober

2K en Gearbox Software hebben vandaag aangekondigd dat Borderlands: The Pre-Sequel vanaf 17 oktober 2014 wereldwijd verkrijgbaar is op Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Borderlands: The Pre-Sequel is momenteel in co-ontwikkeling bij Gearbox Software en 2K Australië en speelt zich af tussen Borderlands en Borderlands 2. De game brengt voor het eerst low-gravity shoot ‘n’ loot chaos naar Pandora’s maan. Daarnaast ontvangen degenen die een pre-order plaatsen bij één van de deelnemende retailers de Shock Drop Slaughter Pit bonuscontent, met zwaartekracht-trotserende vuurgevechten tegen de pittigste vijanden die de maan van Pandora te bieden heeft en spelers worden beloond met unieke in-game loot.

Borderlands: The Pre-Sequel biedt gameplay die de zwaartekracht uitlacht, met zuurstof aangedreven jetpacks, maar ook met nieuwe wapens, vijanden, voertuigen en maanlandschappen. Terwijl zij spelen als vier geheel nieuwe personage-klassen, met unieke vaardigheden, dragen spelers bij aan de opkomst van Handsome Jack en ervaren zij zijn geschiedenis: hoe hij transformeert in de megalomane tiran die fans zo lekker haatten in Borderlands 2. Christoph Hartmann, president van 2K:

De teams van Gearbox en 2K Australia hebben de beste talenten van beide studio’s bij elkaar gebracht om een Borderlands-ervaring te creëren waarvan we zeker wisten dat fans er van uit hun dak zouden gaan .Voor degenen die nog nooit een game uit de veelgeprezen franchise hebben gespeeld, is dit het moment om aan te haken met Borderlands: The Pre-Sequel.

Borderlands: The Pre-Sequel volgt de traditie van de franchise met een vooruitstrevende co-op functie die het mogelijk maakt om met vrienden samen te spelen, zowel lokaal via een split-screen als online met drop-in-drop-out mogelijkheden. Met een, zoals altijd, naadloze co-op blijft het voor gamers en hun vrienden mogelijk om Borderlands: The Pre-Sequel zowel samen als alleen te spelen, in een variëteit aan configuraties. Randy Pitchford, president van Gearbox Software:

Het is ongelofelijk spannend dat een geheel nieuwe Borderlands-ervaring er in oktober al aan staat te komen. Als je al ‘s één van de Borderlands games hebt gespeeld, of als je een vriend hebt die nog nooit heeft gespeeld, dan is de kans om nu samen als een heel nieuw stel speelbare personages in een heel nieuwe game-ervaring te duiken, inclusief shooting & looting op de maan, dichterbij dan je denkt.

Tony Lawrence, general manager van 2K Australia:

We zijn enorme Borderlands fans en vinden het geweldig dat we de mogelijkheid krijgen om te laten zien wat wij voor het Borderlands universum kunnen doen. We kunnen niet wachten tot fans kunnen spelen als Athena, Wilhelm, Nisha en Claptrap en de nieuwe low-gravity gunplay kunnen ervaren met coole nieuwe wapens om vijanden te bevriezen en de kop in te slaan, en dat alles in de naam van Handsome Jack.

Gamers die Borderlands: The Pre-Sequel in pre-order bestellen krijgen toegang tot de Shock Drop Slaughter Pit bonuscontent. In een oude Dahl-voorziening op de maan Pandora, ontmoeten spelers TR4-NU, die ooit één van Dahl’s militaire recruiters was totdat hij compleet doordraaide. TR4-NU runt nu de Shock Drop Slaughter Pit en geeft geweldige loot aan gamers die met succes de pittigste vijanden van de maan weten te verslaan.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.