Command & Conquer geannuleerd

Command & Conquer geannuleerd

Op de Gamescom konden we nog met de game aan de slag en waren we best te spreken over de nieuwe titel in de langlopende RTS-franchise. Nu heeft Electronic Arts de game geannuleerd en is de ontwikkelaar achter de game, Victory Games, opgeheven. Medewerkers zijn ondergebracht in andere studio’s van EA. Op de website van Victory Games is te lezen waarom de game is stopgezet. Feedback van spelers in de alfafase heeft uitgewezen dat de game totaal niet is wat fans van de serie zouden willen. Mensen die microtransacties in de game hebben gestoken krijgen hun geld terug.
De ontwikkelaar zegt dat ze op zoek zijn naar andere manieren om de game alsnog af te laten maken, al is het in een andere vorm. De ontwikkelaar werkte minimaal al sinds eind 2011 aan de game die toen nog als Command & Conquer: Generals 2 bekend stond.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.