De E3 verwachtingen van Daan

De E3 verwachtingen van Daan

It’s summertime! Dat betekend niet alleen heerlijk weer, terrasjes pakken en genieten van het festivalseizoen, maar dat wil ook zeggen dat de E3 weer voor de deur staat. De grootste gamebeurs van het jaar die ook elk jaar er weer voor zorgt dat elke gamer op het puntje van zijn stoel zit en benieuwd is naar alle nieuwe aankondiging en beelden die we te zien gaan krijgen. De weken voor de grote beurs brengen al veel speculatie met zich mee en bij GameParty is dat natuurlijk niet anders. Iedereen heeft zo zijn ideeën, wensen en verwachtingen.

Sony valt weer in herhaling
Ondanks dat de games die Sony de laatste twee jaar heeft laten zien op de E3 geweldig zijn, heeft Sony ook veel van hetzelfde laten zien. Dit omdat de games die twee jaar geleden getoond werden pas in 2018 uit gingen komen. Er staan nog flink wat van die games op de release lijst zoals Spider-Man en Days Gone. Ook dit jaar denk ik dat we veel beelden gaan zien van games die we al kennen. Spider-Man, Days Gone, Death Stranding en The Last of Us: Part 2 zullen allemaal de revue gaan passeren tijdens de Sony persconferentie. Hoewel ik erg blij word van nieuwe beelden van al deze games hoop ik toch altijd op wat nieuwe lekkernijen, maar ben ik bang dat het dit jaar meer van hetzelfde gaat zijn. Maar als het nu eindelijk duidelijk gaat worden what the fuck voor game Death Stranding gaat worden ben ik ook al tevreden. Oh, en Ghost of Tsushima gaat absoluut de show stelen!
Microsoft komt met exclusives
Sony heeft de laatste jaren gestrooid met exclusives voor de PlayStation en heeft daar een aantal flinke pareltjes mee gebracht en een aantal die nog moeten gaan verschijnen. Denk aan het geweldige God of War en het in een ander genre net zo geweldige Detroit: Become Human. Microsoft heeft ook een aantal exclusieve Xbox games gebracht zoals Sea of Thieves en State of Decay 2. Hoewel dit hele prima titels zijn, hebben deze niet het succes gebracht zoals dat bij de concurrent is geweest. Vorig jaar stond de E3 voor Microsoft natuurlijk voornamelijk in het teken van de nieuwe hardware in de vorm van de Xbox One X, maar dit jaar verwacht ik dat ze los zullen gaan op nieuwe games die alleen maar voor hun X doos zullen verschijnen.

De geruchten gaan al de ronde dat een nieuwe Fable zijn opwachting zou kunnen gaan maken en dit lijkt mij het uitstekende moment om dit aan het grote publiek te laten zien. Singleplayer games lopen als een trein dus Fable 4 zou een geweldige toevoeging zijn en door velen graag gezien worden. Dan zou het niet vreemd zijn als Halo nummertje 6 zijn eerste opwachting gaat maken, aangezien het inmiddels drie jaar geleden is dat Halo 5 verscheen. Hoewel ontwikkelaar 343 de verwachtingen een beetje getemperd heeft door te zeggen dat er wel avonturen aankomen, maar niet dat soort avonturen, zou dat dus ook kunnen betekenen dat er wellicht een Halo spin-off zou kunnen komen.

Als er dan nog een game is die ik heel graag zou willen zien en waarvan ik verwacht dat het ook zomaar zou kunnen, dan is dat een nieuwe Gears of War. Het is al een hele tijd heel erg stil rondom de franchise en Gears 4 is ook al zo’n twee jaar geleden uitgekomen. De Gears franchise is een geweldige game serie die het zowel als singleplayer maar ook online erg goed doet, dus een nieuw deel zou vrijwel gegarandeerd voor succes zorgen. Dit zijn allemaal nieuwe delen in bestaande series, maar ik verwacht ook dat Microsoft wat compleet nieuwe ip’s zal gaan laten zien. Hoewel bestaande series wat meer zekerheid bieden verwacht ik dat Microsoft niet heeft stilgezeten en zeker wat fantastische nieuwe ideeën voor ons in petto heeft.

Cyperpunk 2077 gaat rpg liefhebbers laten kwijlen
CD Projekt Red kennen we uiteraard maar al te goed van de geweldige Witcher-franchise en we weten dat de ontwikkelaar al een aantaal jaren hard bezig is met een futuristische rpg genaamd Cyberpunk 2077. Het is al bekend dat CD Projekt Red een rpg gaat laten zien op de beurs en het kan haast niet anders dan dat het wel Cyberpunk gaat moeten zijn. We weten natuurlijk dat de ontwikkelaar geweldig is in het maken van actie-rpg’s want The Witcher 3 is één van de beste rpg’s ooit. Dus ik verwacht dan ook dat Cyberpunk niet anders gaat zijn en zeker omdat de game een compleet nieuwe setting heeft. Het futuristische cyberpunk stijltje is iets compleet anders dan wat we van The Witcher gewend zijn, maar dit gaat iedereen doen watertanden.
Nog veel meer…
Bij EA gaan we zoals altijd weer de nieuwste sportgames zien zoals de nieuwe FIFA en de nieuwe Madden. Uiteraard zal de nieuwe Battlefield prominent aanwezig zijn en zullen we ook nieuwe beelden gaan zien van één van de verrassingen van vorig jaar, Anthem. Meer beelden van Beyond Good & Evil 2 zullen hun opwachting maken, maar in hele minimale vorm. Maar elk beetje extra wat we hiervan te zien krijgen zal iedereen uit zijn plaat laten gaan. Een nieuwe Doom gaat bij Bethesda ieder zijn triggerfinger weer flink laten jeuken en wellicht wat eerste beelden van de verwachte sciencefiction game die zich in het Fallout universum gaat afspelen.

Man, man, man wat gaat het weer een fantastisch spektakel worden dit jaar. De E3 weet mij elk jaar weer te verrassen en mij weer helemaal hyped te maken voor alle nieuwe games waar we van mogen gaan smullen in de toekomst. Nog een aantal dagen flink blijven dromen over wat er komen gaat voordat we het eindelijk zullen weten.

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.