De E3 wishlist van Bas

De E3 wishlist van Bas

Voel je dat? Die tintelingen in je lichaam? Alsof je verliefd bent, alsof de vlinders in je buik tekeer gaan. Maar dat is het niet. Wat je voelt is gezonde spanning. En dat is oke, ik voel het ook! De E3 gaat bijna van start. Het ‘gekkenhuis’ gaat losbarsten in Los Angeles. Losbarsten op de wereld. En hoewel we van veel weten wat er komen gaat, zijn er uiteraard games die we ook willen zien. Games die we niet verwachten, die niet eens gaan komen. Maar games die we gewoon willen. Zoals Knights of the Old Republic III.

Star Wars: Knights of the Old Republic was een RPG die mij betoverde. En let wel: ik heb een gigantische hekel aan RPG’s. Maar echt. Ik heb geen interesse in heel die ’turn-based-onzin’. Ik vind het gewoon niet leuk om te doen. Wachten tijdens je game, niet aan mij besteed. Laat mij maar gewoon hakken, vechten, awesome doen. Zonder te wachten. Dus op papier zou Knights of the Old Republic mij niets doen. Het was mijn liefde voor Star Wars die me over de streep trok om de game toch aan te schaffen. Nooit spijt van gehad.
Het was het verhaal, de sfeer, het waren de personages die mij Knights of the Old Republic lieten spelen. Bioware bracht Star Wars zoals we dat nooit zagen. En nog steeds vond ik de combat verschrikkelijk en niet leuk, maar de keuze opties, het verschil tussen dark en light, de verhaalgedreven missies, het zorgde ervoor dat ik de game uitspeelde (en later nog eens op mijn Mac). Het vervolg speelde ik ook, en hoewel deze ook tof was, was het toch het origineel dat ik beter vond.
Maar dat is jaren geleden. Lang terug. De game verscheen op de originele Xbox. Nu Star Wars weer een dingetje is, mag Bioware best terug gaan keren naar The Old Republic. Doen ze al met de MMO, maar ik wil een offline avontuur. Hoogstens iets waar je in coöperatieve stand met een vriend doorheen kan lopen. Een nieuw verhaal in de oude verhaalvertellingen van Star Wars, meer met die setting van toen. Er is zoveel te doen in The Old Republic, daar zit een game in. En de setting is nog steeds enorm populair. Al jaren trachten fans een serie naar Netflix te krijgen die zich in deze tijdspanne afspeelt. Lucasfilm, we smeken je.

Echter, stel dat The Old Republic III ooit een dingetje zou gaan worden, dan mag Bioware wat mij betreft wel flink wat aanpassing brengen. Haal die turn-based onzin er uit. Sorry als ik je tegen het zere been schop, maar het is gewoon niet iets waar de grote markt op zit te wachten. Dat doe je maar in die Japanse RPG’s. Westerse RPG’s moeten gewoon full-on action zijn. Kijk naar een Mass Effect bijvoorbeeld. Bioware kan veel uit hun eigen serie halen om naar The Old Republic te brengen. Een RPG met een ’third-person action game’ van binnen, situerende in The Old Republic, duizenden jaren voor A New Hope? Geef het me.

Ik acht de kans gigantisch klein dat deze game op de E3 aangekondigd gaat worden. Ik acht de kans zelfs misschien nog wel kleiner dat de game er ooit gaat komen. Electronic Arts heeft de rechten op Star Wars in handen en alles volgt een stramien dat uitgezet is. Battlefront II is de game waar dit jaar de focus op ligt, daarna zijn andere games aan de beurt. Games waarvan we al wel weten dat ze er aan zitten te komen, dus een Old Republic past momenteel niet in het plaatje. Maar toch, de potentie blijft aanwezig. En ik wil het. En anders gewoon een nieuwe Rogue Squadron. Zijn we even goede vrienden, EA…

Oh, en verder maak je me trouwens heel blij met een nieuwe Halo, beelden van de overige Star Wars-games die bij EA in ontwikkeling zijn, een nieuwe Batman en een toffe adventure in de stijl van Tomb Raider. Maar dat is een ander verhaal…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.