De E3 wishlist van Robin

De E3 wishlist van Robin

Het mooie van deze reeks aan wishlisten op GameParty is dat je eens echt helemaal los mag gaan met je fantasie. Eens echt goed terug mag denken aan prachtige momenten die je met games hebt beleefd en dat je mag fantaseren over games die je echt graag nog eens zou willen zien. Ook al is die kans in bepaalde gevallen dan ook echt minimaal, dromen mag altijd. Let dus wel op: dit artikel is gemaakt vol met nostalgische gevoelens. Mochten er bij jou ook nostaligsche gevoelens loskomen, sta ik niet in voor de gevolgen.

Stuntman 3
Stuntman is misschien niet een titel die je meteen bovenaan zou zetten in je lijstje van gewilde E3-games. Maar de originele Stuntman staat voor mij toch ergens bovenaan in de lijst van meest gespeelde titels op mijn PlayStation 2. Die tijd is hem voornamelijk gaan zitten in de bij tijden zo enorm frustrerende gameplay. De regisseur in deze game was namelijk bikkelhard. De zin ‘CUT, that’s too slow’ bezorgt mij af en toe nog nachtmerries. Uiteindelijk is het me toch gelukt om de game uit te spelen. Lange tijd geleden dat het uit spelen van een game mij zo veel voldoening heeft gegeven. Het tweede deel verscheen onder meer op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Deze game was iets minder moeilijk maar was nog steeds ontzettend tof. Zeker omdat de game gebruik maakte van een aantal films uit de originele game: Wellicht dat de titel a Whoopin and a Hollerin je wel wat zegt. Ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als Stuntman een glorieuze comeback gaat maken. Ik ben alleen bang dat die kans nogal klein is. We hebben na het tweede deel nooit meer iets gehoord van de Stuntman-serie.
Summer Heat Beach Volleyball 2
Dan verder met een titel die ook een hoop nostalgische waarde voor mij heeft. Summer Heat Beach Volleyball was niet de beste game, maar ik heb ook die game ontzettend veel gespeeld op mijn PlayStation 2. Samen met vrienden speelden we uren lang potjes met en potjes tegen elkaar. Sowieso waren beachvolleybal-games in die tijd populair. Wat te denken van titels als Outlaw Volleyball, Dead or Alive Extreme of Beach Spikers. Nu gaat het mij niet per se om de Summer Heat-serie, maar het lijkt me wel weer eens leuk om toch weer eens een beachvolleybal-game te spelen. En nee, het gaat mij hier niet om het vrouwelijk schoon in bikini. Deze games waren gewoon echt tof om te spelen. Knal er mogelijk nog wat andere sporten of mini-games bij en zet er een lekker zomers soundtrackje onder. Wat unlockables en een goede online-mode er bij en je hebt gewoon een top game!
Een nieuwe Crash Team Racing
Jawel, ik ga gewoon schaamteloos nogmaals de nostalgie-kaart spelen. Crash Team Racing heb ik – dit maal op de eerste PlayStation – ontzettend veel gespeeld met mijn vrienden. Mario Kart 8 Deluxe laat op dit moment zien hoe ontzettend populair kart-games kunnen zijn. Bovendien is Mario Kart 8 Deluxe ook enorm tof om te spelen. Maar als het gaat om andere titels in dit genre, is het toch behoorlijk stil op dit moment. De Sonic race-serie ligt op dit moment stil en daar lijkt voorlopig ook geen nieuwe titel in te komen. Ook Modnation Racers lijkt een stille dood te zijn gestorven. Hoe mooi zou het dan zijn als Crash Team Racing terug komt? Na het eerste deel op de PlayStation verschenen er nog twee nieuwe games. De laatste dateert echter nog van 2005. Afgelopen E3 maakte Crash Bandicoot al een glorieuze comeback met de N’ Sane Trilogy. Laten we dan meteen maar doorpakken: doe maar een nieuwe Crash Team Racing. En mocht dat niet lukken, doe dan maar een volledig nieuwe Crash-platformer.
Een nieuwe Godfather-titel
Als je het mij vraagt zijn de Godfather-films ongeveer de beste films ooit gemaakt. Maar wat betreft games, is het toch niet helemaal van de grond afgekomen. In 1991 verscheen er al een Godfather-game, maar die is niet echt bekend bij het grote publiek. De twee titels die in 2006 en 2009 verschenen werden met een hoop bombarie aangekondigd. Maar achteraf bleken het nou niet bepaald toptitels te zijn. De games vielen behoorlijk tegen. Wat mij betreft is het dus tijd voor een herkansing! Deze prachtige films verdienen een toffe game. Wanneer zo’n krachtige naam als the Godfather ook nog eens gekoppeld wordt aan fantastische gameplay, dan moeten de sales toch wel door het dak heen gaan? Dus welke ontwikkelaar durft het aan, en geeft mij ‘an offer i can’t refuse’.
Dit lijstje wensen is tot stand gekomen door eens te graven in mijn gamescollectie. Maar er zijn nog zo ontzettend veel meer titels die niet zo realistisch zijn, maar ik wel graag nog een keer zou willen zien. Ik denk aan een nieuwe Simpsons Hit and Run, of bijvoorbeeld een nieuwe BLACK-titel. In de wat bekendere namen zou ik graag een keer nog een nieuwe SSX of James Bond-titel willen zien. Wat zijn jouw voorkeuren?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.