Het jaar van de sequels? Deze sequels willen wij zien!

Het jaar van de sequels? Deze sequels willen wij zien!

Dit was de week waarin we ineens een hoop nieuws te horen kregen over sequels. De week begon rustig met wat nieuws over de singleplayer van Titanfall 2, maar zo vlak voor het weekend ging het ineens los. Eerst was daar Watch_Dogs 2. Die gaat ergens in de komende 13 maanden verschijnen en verschijnt uiterlijk op 31 maart 2017. Een dag na deze aankondiging kwam naar buiten dat we in 2017 Destiny 2 kunnen gaan verwachten. Vooral bij Watch_Dogs waren de reacties niet bepaald heel positief; het eerste deel heeft bij een hoop gamers toch een nare smaak achtergelaten. Aangezien 2017 dus een beetje het jaar van de sequels lijkt te worden, kijken wij ook nog verder vooruit. Welk sequels zouden wij graag willen zien?

Super Mario Sunshine 2
Nintendo komt in 2016 (of in 2017, dat zou ons niet verbazen) met een nieuwe console: de Nintendo NX. Het lijkt eigenlijk funest te zijn voor een console om een goede Mario launch-titel te hebben. En dan niet een 2D-platformer zoals New Super Mario Bros., maar een échte 3D Mario-platformer. We hebben op de WiiU in ieder geval Super Mario 3D World gehad, terwijl de Wii helemaal in het teken stond van Super Mario Galaxy. Het lijkt ons dan ook een mooi moment om terug te keren naar Isle Delfino en FLUDD weer eens in onze handen te nemen.

Moet je voorstellen dat de grafische kracht van de NX helemaal wordt ingezet om een fantastisch kleurrijk tropisch eiland op je scherm te toveren. Nu is er echter een klein probleempje: opnieuw zit dat hele eiland onder de smerige zooi. Aan Mario dus de taak om dit eiland schoon te maken, zodat hij en Peach lekker kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Als je het ons vraagt zou Super Mario Sunshine de ideale launchgame zijn voor de NX. De gameplay staat in ieder geval zeker als een huis.

Red Dead Redemption 2
Deze had je waarschijnlijk wel aan zien komen toen je begon met het lezen van dit artikel. Als er een game is waar fans als jaren om een vervolg vragen, dan is het Red Dead Redemption wel. De avonturen van John Marston hebben op gamers veel indruk gemaakt. De wereld waarin je kon rondrijden was in ieder geval ontzettend tof; van de sneeuw in het noorden, tot aan de kale vlaktes in het zuiden. Iedereen die Red Dead Redemption speelde voelde zich een echte outlaw. Het is dat het Wilde Westen toch écht wel heel erg gevaarlijk was, maar stiekem wilden we allemaal wel een cowboy zijn.
Rockstar heeft in ieder geval laten zien dat ze de nieuwe consoles goed in de hand hebben. De overzetting van Grand Theft Auto V naar de PlayStation 4 en de Xbox One is meer dan geslaagd te noemen. Maar toch is het tijd voor de eerste échte nieuwe Rockstar-game op de next-gen consoles. Moet het Max Payne worden? Een nieuwe L.A. Noire misschien? Nee, Rockstar moet maar één ding doen: een nieuwe Red Dead Redemption uitbrengen!

Black 2
Alles kan kapot. Dat leek het motto van de game Black te zijn. Black kwam uit op het einde van de console-cyclus. De game liet zien waar de PlayStation 2 en de Xbox nou eigenlijk toe in staat waren en knalde –voor die tijd in ieder geval- fantastische graphics op je scherm. De controls van de game waren ook nog eens erg goed te noemen en velen zeggen dan ook dat Black de inspiratie is geweest voor de Black Ops-games, in ieder geval qua controls.
Maar moet je je even voorstellen dat de consoles van nu los gaan op het ‘alles kan kapot’-principe van Black. Dat je deze keer dan ook écht alles kan slopen. Dat glassplinters er nog nooit zo realistisch uit hebben gezien. En dat je eindelijk wel eens een goed alternatief kan hebben voor Call of Duty. Met Black waande je je toendertijd in ieder geval écht in een actiefilm. Als het team van toen aan de slag gaat met de techniek van nu, kan er volgens ons best wel eens wat moois ontstaan.

Een hoop andere games
We hebben er nu drie games uitgepikt, maar tijdens het schrijven van dit artikel kwamen er zo veel meer games naar boven drijven. Wat te denken van Bully, een andere game van Rockstar die nog wel een sequel verdient. Stiekem willen we allemaal die anti-held op school zijn, die uiteindelijk voor ‘vrede’ zorgt tussen de groeperingen op school. Wat te denken van Okami? Dat grafische meesterwerkje verdient ook zeker een nieuw deel op de next-gen consoles. We hebben wel een soort van handheld-sequel gehad, maar voor ons is dat eigenlijk niet genoeg.

Beyond Good and Evil is ook nog een titel die ongeveer elke E3 weer boven komt drijven. Zou ‘ie dan eindelijk op de E3 van 2016 écht worden aangekondigd? Wij zetten er grote vraagtekens bij. Wat te denken van Psychonauts? Die game lijkt er in ieder geval nu te komen, dankzij een succesvolle crowd-funding campagne. Laatste eervolle vermelding is er voor Conker’s Bad Fur Day. Ook daar zouden wij wel graag een tweede deel van willen zien. Laat je niet misleiden door de schattige Conker: dit is een platformspel voor volwassenen.

Wij hebben nu een aantal games opgenoemd waarvan wij wel graag een sequel zouden willen zien. Natuurlijk zijn er nog veel meer games op te noemen. Mis je nog games in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.