Up2Date, 15 november 2015: Nintendo, Nintendo en nog eens Nintendo

Up2Date, 15 november 2015: Nintendo, Nintendo en nog eens Nintendo

Het was best wel een heftige week, en dan druk ik me nog zachtjes uit. Ook bij GameParty zijn we natuurlijk diep geschokt door de gebeurtenissen in Parijs. Nieuws wat zo hard inslaat, nieuws dat de nieuwe Call of Duty of de nieuwe Star Wars: Battlefront ineens een stuk minder belangrijk maakt. Toch willen wij nog even het belangrijkste gamenieuws van afgelopen week voor jullie op een rijtje zetten!

Battlefront Season Pass brengt onder meer 16 nieuwe maps
Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met Star Wars: Battlefront via EA Access. Tot mijn grote spijt ben ik al bijna door het 10 uur durende voorproefje heen en ik moet toch nog wachten tot donderdag, wanneer dan ik dan eindelijk weer met de game aan de slag kan. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat ik op GameParty niet de enige ben die behoorlijk veel zin heeft in Star Wars Battlefront. Zo is het nu Star Wars maand op GameParty en hebben we een hoop features voor jullie op de site staan. De rest van de maand zullen we nog veel meer features gaan posten. Maar nu even terug naar het nieuws over Battlefront. Want een Season Pass van 50 euro, kan dat nou?

Call of Duty weet er in ieder geval elk jaar mee weg te komen. Hiervoor krijg je steeds in totaal 16 maps: precies wat de Season Pass van Battlefront ook belooft. Verder krijgen we de afgelopen jaren bij Call of Duty steeds een aantal hoofdstukken in de Zombie-saga. Battlefront gooit het op een aantal nieuwe gamemodes, nieuwe wapens en vier nieuwe helden. Dat lijkt in ieder geval wel meer content te zijn dat Call of Duty elk jaar kan bieden, maar is dat ook genoeg? Want voor een game van 60 euro krijg je 13 maps. Vervolgens moet je ook nog eens 50 euro bijbetalen voor 16 nieuwe maps. Ik kan me voorstellen dat ik Battlefront lang wil blijven spelen. Nieuwe maps kunnen daar bij helpen. Maar om dan ook nog eens 50 euro te moeten uitgeven, ook nog voor content die ik in de toekomst ga ontvangen? Daar twijfel ik nog behoorlijk over.

Pokémon Blue, Red en Yellow komen naar 3DS Virtual Console
Toen Nintendo met haar Virtual Console-serie begon, was ik best enthousiast. Het was op de Wii en ik kon ineens spellen voor onder meer de SNES en de Nintendo 64 downloaden. Behoorlijk wat jaren later kwam de Virtual Console ook naar de handhelds en konden we Game Boy (Colour)-games gaan spelen. Maar dat aanbod is tot nu toe altijd een beetje vlak geweest. De games waar de fans vooral om vragen, de Pokémon-games zijn de grote afwezige. Tot nu dan! Want eindelijk is de kogel door de kerk: je kunt binnenkort Pokémon Blue, Red en Yellow gaan downloaden voor je 3DS. Hoewel, binnenkort: dat is pas vanaf 26 februari het geval. Wat wel tof is, is het feit dat je draadloos kunt vechten en Pokémon kunt ruilen. Een game van toen, in een jasje van nu.

Cloud uit Final Fantasy VII doet mee in Super Smash Bros.
Dan verder met nog meer nieuws uit de Nintendo Direct. Cloud Strife uit Final Fantasy VII doet namelijk mee in de nieuwe Super Smash Bros. Binnenkort kunnen we hem als DLC verwachten. Dat mag gerust wel een verrassing heten. Ik volg zelf behoorlijk fanatiek de Smash-community, en ik kan je zeggen dat eigenlijk niemand dit aan heeft zien komen. En waar de eerdere DLC-karakters al waren gelekt (Roy, Ryu), heeft Sakurai ons nu mooi weten te verrassen. Verder kwam het nieuws naar buiten dat er in december een Nintendo Direct komt rondom Super Smash Bros.. Er kan wat mij betreft niet genoeg nieuws zijn rondom deze topgame, dus ik kijk er al naar uit!

Een hoop nieuws rondom The Legend of Zelda
Ik sluit af met twee nieuwtjes rondom the Legend of Zelda, opnieuw uit de Nintendo Direct van afgelopen week. Allereerst is er een nieuw karakter voor Hyurle Warriors Legends: Linkle. Linkle is een vrouwelijke versie van Link. Dus heeft Linkle dit keer ook spitse oren en een groen pakje aan, maar ook lang blond haar. Ik ben er persooonlijk niet zo’n fan van.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Daarnaast werd er bekend gemaakt dat Twilight Princess een HD-remake krijgt voor de Wii U. We zagen het al eerder met The Wind Waker, maar nu krijgt ook Twilight Princess een HD-sausje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Twilight Princess gemist heb, dus nu heb ik een goed excuus om de game alsnog te spelen. Collega Kevin Blokland was in ieder geval erg positief over de HD-remake van The Wind Waker, dus ik heb zeker ook vertrouwen in de remake van Twilight Princess.

Het is dus Star Wars maand! Bas keek onder meer naar Star Wars easter eggs in andere games en blikte terug op Star Wars: Rogue Squadron II – Rogue Leader, Star Wars: Galactic Battlegrounds en Star Wars: Republic Commando. Verder keek Bas naar hoe games het lichtzwaard veranderden, maar ook hoe games het Star Wars universum groter maakten. Tussen al dat Star Wars-geweld hadden we ook nog reviews van The Nathan Drake Collection en Black Ops III. Harmen dook verder nog de wereld van Naturo in met een preview van Ultimate Ninja Storm 4.

Dat was hem weer voor deze week. Wij hopen dat we volgende week de Up2Date wat vrolijker kunnen beginnen. Graag tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.