Up2Date 28 augustus 2016, wat een hitte!

Up2Date 28 augustus 2016, wat een hitte!

De kamer waar ik momenteel in zit om dit te schrijven is 33.4 graden warm. Brabant is heet. Nederland is heet. Niet meer warm, gewoon heet. Maar toch, terwijl het zweet van mijn voorhoofd druipt, schrijf ik deze Up2Date voor je. Want warm of niet, ‘the show must go on’.

Halo Online wordt Halo Offline
Halo Online, een free-to-play shooter, die op de een of andere vage manier alleen in Rusland via early access is verschenen, gaat er mee stoppen. De servers gingen in december van vorig jaar al offline, maar er waren geruchten die vol bleven houden dat de game toch echt terug ging keren. Nou, helaas Rusland, Master Chief heeft er geen zin in. Het doek is officieel gevallen. Zijn we er treurig om? Nee, totaal niet.
Speel Forza Motorsport 6 dit weekend gratis met Xbox Live Gold
Misschien kun je er nog net je voordeel mee doen. Heb je Xbox Live Gold? Download dan snel Forza Motorsport 6 nog even. Gratis en voor niets. Heel de dag kun je dan nog gratis met de game spelen. Morgen moet je er weer voor betalen wanneer je verder wilt. Noem het een hele uitgebreide, gigantische demo. En wil je verder, dan is het trekken van de digitale portemonnee een goede optie. Vroem!

Laatste DLC Black Ops 3 verschijnt 6 september op PS4
Zo’n nieuwtje waarin de titel eigenlijk alles al wel weg lijkt te geven, toch? De laatste DLC voor Call of Duty: Black Ops 3 gaat op 6 september verschijnen voor de PlayStation 4. Het pakket zal de naam Salvation dragen en zal weer 4 nieuwe maps en het laatste hoofdstuk van de Zombie-mode met zich meebrengen. Twee maps zijn oude bekenden: een remake van Standoff uit Black Ops 2 en een remake van Outskirts uit World at War. Verder kun je nog aan de slag met een map die zich afspeelt op een picknicktafel en speelt de laatste map zich af in een middeleeuws kasteel. En dan nog zombies. Want zombies zijn tof.
Pokémon Go-speler veroorzaakt dodelijk ongeluk
Dat Pokémon Go voor vervelende situaties kan zorgen wisten we al. Zo heeft de gemeente Den Haag Niantic gevraagd of er wellicht niet wat minder Pokémon kunnen opduiken in Kijkduin. Maar een speler in Japan heeft het wel heel bont gemaakt. Een 32-jarige boer heeft namelijk een vrouw van 72 doodgereden terwijl hij Pokémon Go aan het spelen was tijdens het rijden. Een vrouw van 60 raakte ook gewond. De politie in Japan heeft het ongeluk bevestigd. Wanneer Pokémon Go zegt maar het stoplicht No, is het toch slimmer om gewoon te wachten. Er zijn in Japan al meer dan 700 bekeuringen uitgeschreven aan mensen die achter het stuur Pokémon aan het vangen waren. Niet slim.

Aantal gelijktijdige gamers No Man’s Sky daalt met 90 procent
Such! No Man’s Sky, de hype van de laatste E3’s, blijkt geen lange adem te hebben. Tenminste, op de PC. Waar op 12 augustus er maximaal 212.000 gamers tegelijk aan het spelen waren, is dat aantal nu gezakt tot 19.000. Het is natuurlijk te verwachten dat er een daling is spelers is, maar zo’n daling is wel heel extreem. Komt dit door de game zelf of heeft het warme weer hier mee te maken? Verderop in deze Up2Date vind je onze review.

Games with Gold voor september bekend
Gratis games! Nooit duur! Eerder werd al bekend dat Earthlock: Festival of Magic de eerste titel voor Xbox One zal zijn. Deze is gedurende de gehele maand september gratis te downloaden. Vanaf 16 september kun je op de Xbox One ook aan de slag met Assassins Creed Chronicles: China. De Xbox 360 krijgt ook een prima line-up. Vanaf 1 september is Forza Horizon beschikbaar, op 16 september krijgen we Mirror’s Edge voorgeschoteld. Beide titels zijn compatible met Xbox One. Ik weet dat ik in september in ieder geval wat games binnen ga slepen.
PlayStation Now komt naar PC
Potverdikkie. Die dropte zomaar even als een bommetje. De game-streaming service PlayStation Now is inmiddels beschikbaar op de PC. Via PlayStation Blog heeft Sony laten weten dat wij als mensen uit Europa als eerste aan de beurt zijn. De service laat je PlayStation 3-games spelen op je PC. Om dit kracht bij te staan brengt sony een DualShock 4 USB Wireless Adapter uit zodat je controller werkt op een PC of Mac. De service kost 16,99 euro per maand.

Deze week kon je nog behoorlijk wat content van de Gamescom vinden. Elke dag twee previews. En weet je wat het bizarre is? Daar gaan we gewoon nog even mee door. De eindstreep is in zicht, maar tot die tijd blijven we je onze visies geven op de games die we in Duitsland gezien hebben. Wederom, net als vorige week, hier geen overzicht. Die ga je krijgen wanneer ALLES online staat. Mooie dingen zijn het waard om op te wachten. Maar er was meer. Zo liet Robin weten waarom je nog steeds NBA 2K16 moet spelen en zette hij FIFA 17 recht tegenover PES 2017. Je zou het idee krijgen dat hij best wel van de sportgames is, die Robin. Maar driewerf hulde voor deze man. Hij wist iedereen op deze planeet, en op 18,446,744,073,709,551,616 andere, blij te maken met de review van No Man’s Sky. Mag ik even een applaus voor Robin, dames en heren? Ben je wel in voor deze ontdekkingstochten in de ruimte? Misschien is mijn review van Master of Orion dan ook iets voor jou.

Zo. Ik ben lek. Zweet zit overal. Daarom ga ik deze Up2Date tot een einde brengen. Ik heb een douche nodig. En hard. Ik stink. Dus wees maar blij dat we niet Nosulus Rift compatible zijn. Maar jij bent helemaal op de hoogte van alles wat geweldig was deze week. Je zou haast kunnen zeggen… Zeg het mij maar na… “Ik ben helemaal Up2Date.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.