De Switch kan wel wat retro gebruiken!

De Switch kan wel wat retro gebruiken!

Het is inmiddels wel duidelijk. De Wii U was een ontzettende flop, maar de Nintendo Switch is een ontzettende hit. Doordat een hoop gamers de prima titels die op de Wii U verschenen hebben gemist, brengt Nintendo een hoop van deze titels opnieuw uit voor de Switch. Daar kun je iets van vinden, maar ik hoop eigenlijk ook dat Nintendo wat meer terug in de tijd kijkt. Niet richting de Wii U, maar meer richting de Gamecube en de Nintendo 64. Daar zijn namelijk behoorlijk wat toffe series blijven hangen die ik graag op de Nintendo Switch zou willen zien. Zeker nu de Virtual Console nog altijd uitblijft op de Switch, zou ik graag bepaalde titels een nieuw leven ingeblazen zien worden. Retro op de Switch, wat zouden daar de mogelijkheden voor zijn?

F-Zero
Misschien wel de meest voor de hand liggende titel in F-Zero. Deze serie heeft een rijk verleden op de Nintendo-consoles, maar we hebben al heel erg lang moeten wachten op een nieuw deel in de serie. Op de Wii verwachtte we het eigenlijk al, en ook op de Wii U hebben we lang zitten wachten totdat Nintendo dan eindelijk een F-Zero game zou gaan onthullen. Dat wachten is voor niets geweest, want F-Zero is nog altijd niet verschenen in de laatste jaren. Dat terwijl de titels wel altijd heel erg tof zijn. De games scoren bovendien erg goed op Metacritic en ook de fans lijken steeds vocaler te worden in hun vraag naar een nieuw deel. Het is dan ook ontzettend jammer dat de laatste F-Zero in 2004 verscheen voor de Game Boy Advanced. In 2003 verscheen F-Zero GX voor de GameCube. Er is zeker een markt voor dit soort snelle en futuristische race-games, zo bewijst WipeOut op de PlayStation en Fast RMX op de Wii U en de Nintendo Switch. Het zou zonde zijn als Captain Falcon nooit meer achter het stuur gaat zitten!
Diddy Kong Racing
Diddy Kong Racing was een enorm succes op de Nintendo 64. Zo staat de game op nummer 8 van de best-verkochte Nintendo 64-titels. Ook scoorde de game bijna een negen gemiddeld in de reviews. Maar helaas is het bij die ene titel gebleven in 1997. Oké, de game kwam in 2007 als remaster uit voor de Nintendo DS, maar een echt nieuwe titel is nog altijd uitgebleven. Het is misschien nu iets lastiger om de game exclusief naar een Nintendo-console te brengen omdat Rare inmiddels in handen is van Microsoft. Maar wellicht dat Microsoft wel open staat voor een nieuwe Diddy Kong Racing-game voor de Switch. Of anders moet Nintendo zelf maar aan de slag en eindelijk eens de Donkey Kong Racing game maken die al eerder in ontwikkeling was voor de Gamecube. Dit zou het moment zijn.
1080 Snowboarding
Zo’n andere ‘gouden oude’ is 1080 Snowboarding. Een groot succes op de Nintendo 64 en ook op de GameCube kwam de game uit. Daarna werd het helaas weer stil rondom de serie. Dat terwijl de games behoorlijk tof en populair waren. Ubisoft heeft de belofte gedaan dat Steep naar de Switch zou komen, maar daar lijkt voorlopig nog even niets van te komen. Het is wel heel erg stil rondom Steep op dit moment. Goed moment voor Nintendo om 1080 Snowboarding weer nieuw leven in te blazen. Ik zou het best zien zitten om lekker van een berg af te scheuren op mijn Nintendo Switch. Sowieso zijn de snowboard-games tegenwoordig behoorlijk schaars. De glorietijden van voornamelijk SSX liggen al een tijdje achter ons. En dat is jammer, want ook deze games waren altijd zeer populair. Tijd om de ski’s of het snowboard weer onder te binden?
Wave Race
Nóg zo’n titel die in dezelfde categorie als 1080 Snowboarding valt: Wave Race! Ook Wave Race verscheen voor de Nintendo 64 en de GameCube, en daarna werd het stil. Terwijl Wave Race begin van deze eeuw zeer hoog aangeschreven stond. Wave Race 64 was een fantastische race-game, en de sequel voor de GameCube kende (voor die tijd in ieder geval) prachtige weers- en watereffecten. Maar ook hier is het al 15 jaar stil. Sowieso is het de laatste tijd erg stil rondom de extreme sports-games. Geen snowboarden meer, geen jetskien meer, geen skateboarden meer. Veilig extreme sporten beoefenen vanuit huis zit er niet meer in, je zult echt naar buiten moeten gaan om het te beleven. Maar wanneer Nintendo Wave Race zou uitbrengen voor de Switch, dan weet ik bijna zeker dat fans de game massaal zouden kopen.
Dit zijn zo maar vier verschillende series waarvan ik graag zou zien dat ze nieuw leven worden ingeblazen. Series die Nintendo al lange tijd in haar portfolio heeft, maar titels waar ook al heel lang niet meer iets mee is gedaan. Titels die ook veel terugkomen wanneer fans speculeren over nieuwe games voor de Switch. Dat deze games mogelijk te spelen zullen zijn via Virtual Console is leuk, maar het liefste zie ik een volledige reboot van deze series!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.