Up2Date, 29 december 2013

Up2Date, 29 december 2013

Ho ho ho, vrolijk kerstfeest! Tenminste, afgelopen week was het weer die tijd van het jaar waarin we verplicht gezellig moeten doen met familie, vrienden een aanhang. Waarin we ons volvreten met vet eten, volgooien met drankjes en een boom in het midden van de huiskamer zetten. Kerst, je bent een raar feest. Daarnaast was er iets met een baby die geboren werd in een kribbe vol met stro. En er was gamenieuws. Veel belangrijker, uiteraard.

China zegt 没了 tegen Battlefield 4
Nee, Battlefield 4. Foei. Jou moeten we niet. Tenminste, zo denkt de regering van China momenteel over de game van DICE. Sinds deze week is de game dan ook verboden. Net zoals dat wij Mein Kampf niet mogen lezen (dat boek van Adolf Hitler), mogen de Chinezen nu geen virtuele vijandjes over de kling jagen in de vierde Battlefield. Verboden, rode vlag, straf voor hen die het wel doen. Het is niet het eerste wat verboden is in China. Zo is het strafbaar om jezelf negatief te uiten over de president en mag je als ouders zijnde maar één kind op deze wereld zetten. Een tweede is uit den boze. En nu dus ook het spelen van Battlefield 4. Volgens de overheid van het land is het spel een groot gevaar voor de nationale veiligheid. Zo ver willen wij niet gaan. Het jezelf uitroeien (twee ouders die steeds één kind mogen maken, de populatie zal dus dalen) lijkt ons net wat gevaarlijker. Misschien schoot de laatste DLC, China Rising genaamd, totaal in het verkeerde keelgat. Of de president is een Call of Duty-fanboy. Veel zullen de Chinezen echter niet missen, Battlefield lijkt online nog steeds niet lekker te lopen. Toch, omdat het kan, plaatsen we gewoon de China Rising-trailer nog eens.
Batman: Arkham-aankondiging op 31 december
We mogen het achteraf gerust zeggen: Batman: Arkham Origins wist nergens zijn voorgangers te overtreffen. De twee originele games van ontwikkelaar Rocksteady staan aan de top van het genre waarin ze zitten. Origins, ontwikkeld door een nieuwe studio van Warner Bros., was een leuke warmhouder tot Rocksteady’s volgende game. Want die zijn ze aan het maken, toch? Toch?! De geruchten gaan al vele maanden dat de studio bezig is met het officiële derde deel van de Arkham-serie. Geruchten die nooit bevestigd zijn. De titel zou voor de volgende generatie consoles zijn en de Justice League als insteek hebben. Dit zou betekenen dat Batman op de Xbox One of PlayStation 4 bezoek zou gaan krijgen van Wonder Woman, Superman, The Flash en vele andere personages uit de stallen van DC Comics. Maar is dit gerucht waar? We weten het niet. Wel weten we dat op de laatste dag van dit jaar een onthulling rondom de franchise plaats zal gaan vinden op de officiële Facebook pagina. Dat is meteen alles wat we nu weten. Hoezeer we ook hopen op de derde Rocksteady titel, zou het zo maar eens een downloadbare uitbreiding kunnen zijn voor Origins. Maar hey, 31 december is niet meer zo ver van ons vandaan. We kunnen het wachten nog wel even aan.

Call of Duty: Ghosts krijgt Heavy Duty
Wanneer iemand mij vertelt dat hij bezig is met een Heavy Duty, zal er snel een glimlach op mijn gezicht verschijnen. Ja, af en toe kan ik nog heerlijk puberaal zijn en wc-humor is helemaal mijn ding. Wat ook mijn ding is, zijn gratis updates in games. Het niet te hoeven betalen voor extra’s, dat zouden de ontwikkelaars vaker moeten doen. (vijftien euro’s voor drie maps? Schaam je, ontwikkelaar!) Zo is afgelopen week de laatste Call of Duty voorzien van een nieuwe update waarin de Heavy Duty mode het licht zag. Spelers hebben in deze mode meer health waardoor de minder goede spelers (waaronder ikzelf) stressvrij over het slachtveld kunnen lopen. Call of Duty draait ineens niet meer om het ‘ik zag jou eerder en schoot net wat eerder dus jij gaat dood’, minder goede spelers krijgen nu de kans om terug te schieten. Behalve dan die minder goede spelers op de Wii U. Die krijgen een dikke middelvinger van de ontwikkelaar en mogen de updates aan zich voorbij zien gaan. Wie speelt Call of Duty: Ghosts dan ook op de Wii U…
Vrede op aarde, eventjes dan
Je las het al in de intro en waarschijnlijk heb je het zelf ook wel meegekregen. Afgelopen week vierden we allen weer massaal Kerstmis. De geboorte van Jezus weet jaarlijks veel mensen om de tafel te krijgen om de meest lekkere vleesjes van de gourmet te eten. Inclusief een heerlijke, vette klodder mayonaise. De tijd staat even stil. Iedereen denkt aan elkaar. Goede doelen schieten uit de grond, Serious Request doet weer zijn ding en overal lijken mensen met elkaar op te kunnen schieten. Even is er vrede op aarde. En liggen er cadeaus onder de boom. Bijvoorbeeld videogames. Snap je meteen de link tussen dit bericht en de website waar je het op leest.

Je leest het. Afgelopen week was niet de beste week qua nieuws. Maar wat wil je. Ook ontwikkelaars komen af en toe achter de computer uit om Kerst te vieren met de familie. En dat zorgt ervoor dat er niet veel aan de hand is in de wondere wereld van de computerspellen. We wensen je alvast een gelukkig nieuwjaar toe, blijf ons in 2014 ook in de gaten houden. Je weet wel, in die weken dat er wél nieuws naar buiten komt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.