Destiny kent geen loot-dieven

Destiny kent geen loot-dieven

Loot is een perfecte drijfveer om door te gaan in games. MMO’s draaien om het principe dat jij je personage steeds sterker wil proberen te maken, steeds beter wil laten worden om zo weer verder te komen in een gevaarlijke wereld. Helaas brengt dit vaak loot-dieven met zich mee, mensen die in-game items onder je neus weg proberen te jatten. Bungie weet hoe irritant dit kan zijn en zorgt er dan ook voor dat dit in Destiny niet gaat gebeuren.

Hoe dit tot uiting komt in de game is simpel. Destiny maakt gebruik van ‘private loot streams’, wat dure taal is voor een techniek die er voor zorgt dat loot die gevallen is voor jou ook alleen door jou opgepakt kan worden. Verdien jij een item na een spannende boss-fight? Dan kunnen andere spelers niet dat item van de grond rapen en er snel mee vandoor gaan. Daarnaast kun je alleen loot krijgen die specifiek voor jouw klasse bedoeld is. Het lijkt op het systeem van Diablo III, een game waarin het stelen van loot ook niet mogelijk is.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.