Deze speciale versies van consoles kunnen we niet vergeten!

Deze speciale versies van consoles kunnen we niet vergeten!

Vorige week kregen we te horen dat er een speciale PlayStation 4 Pro bundel gaat komen met Destiny 2, waarbij de console in het wit is. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat een console in een andere kleur verschijnt, of dat er een speciale editie van verschijnt. Er zijn ontzettend veel verschillende special editions in het verleden uitgebracht die heel gaaf, heel exclusief of heel lelijk waren. Vandaar een overzichtje van de tofste (en de minder toffe) special edition consoles die er zijn uitgebracht.

Nintendo 64 Pikachu
Pokémon was en is natuurlijk nog steeds een enorm succes. Van de tv serie tot de ruilkaarten en tot de videogames, vrijwel alles wat te maken heeft met Pokémon is succesvol. Daarom dan ook een logische gedachte om van de Nintendo 64 een speciale Pokémon editie te maken, met pontificaal Pikachu op de bovenkant. De Pokébal is de aan en uit knop en de rechtervoet van Pikachu kon gebruikt worden als reset knop. Als kers op de taart lichten de wangen van Pikachu ook nog eens op als je de console aan zet.

PlayStation 4 20th Anniversary editie
Vanwege het 20-jarig bestaan van PlayStation heeft Sony een speciale editie van de PS4 uitgebracht, met de kleuren van de eerste PlayStation. Deze console werd maar in een gelimiteerde opgave uitgebracht, waardoor het niet makkelijk was om aan één van deze schoonheden te komen. In Amerika konden ze blijkbaar gewoon online besteld worden, terwijl wij in Europa en de rest van de wereld allerlei moeilijke capriolen moesten uithalen om via prijsvragen deze versie te bemachtigen. Alle versies zijn individueel genummerd en voor de allereerste editie is maar liefst $135.000 neergelegd via een veiling.

Taco Bell Xbox 360
Blijkbaar vond Microsoft het een goed idee om in Canada samen te werken met Taco Bell voor een speciale editie van hun Xbox 360. Via een prijsvraag van de Mexicaanse fastfoodketen kon men kans maken om deze speciale editie te winnen. De kleur van de console valt nog best mee maar het lelijke logo van het fastfood restaurant op de zijkant is niet echt om over naar huis te schrijven. Gelukkig zal je deze versie niet snel aantreffen, aangezien er maar drie van deze varianten zijn gemaakt.

Star Wars Xbox 360
Microsoft heeft naast hele lelijke ook hele mooie varianten van hun populaire console gemaakt, waarvan de Star Wars editie toch wel één van mijn favorieten is. De console zelf heeft door het schitterende design het uiterlijk gekregen van R2-D2 en de controller lijkt met het goud en de draadjes aan de onderkant op zijn compagnon C-3PO. De aan en uit knop licht verder blauw op in plaats van het gebruikelijke groen en tevens maakt de console de bekende R2-D2 geluidjes waardoor het net lijkt of je eigen R2-D2 bij je in de woonkamer is.

Nintendo Wii Supreme
Dan is er nog de duurste console ooit, genaamd de Nintendo Wii Supreme. Deze variant van de Nintendo Wii bevat 2.500 gram 22-karaats massief goud en de knoppen aan de voorkant zijn ingelegd met 78 diamanten. Er zijn maar drie van deze consoles gemaakt en voor het schappelijke prijskaartje van £299.995,00 kon deze bling bling Wii bij jou in huis staan.

Snow White PlayStation 2
Sony vond het een goed idee om twee verschillende witte varianten van hun console uit te brengen. Er was de veel voorkomende Classic White variant en dan was er de veel exclusievere Snow White variant. Het enige probleem was dat het verschil nauwelijks zichtbaar was. De Snow White variant had een glossy laag erover waardoor hij licht reflecterend was, maar daar hield het dan ook mee op. Maar probeer dat verschil maar is te zien op een vage foto online als je er eentje tweedehands wil gaan aanschaffen.

Metal Gear Solid Snake Eater 3D Premium Package 3DS
Zo, dat is een mond vol voor de naam van een console. Konami, die wel eens vaker met Nintendo heeft samengewerkt, heeft een speciale slangenhuid variant van de Nintendo 3DS ontworpen. Het mooie design geeft de illusie dat de handheld bedekt is met slangenhuid, wat natuurlijk een mooie referentie is naar de naam van de bekende game. Voor de liefhebber hing er helaas ook een mooi prijskaartje aan deze 3DS van $599.

Xbox 360 Mother of Pearl
Mocht jij ook één van deze hele exclusieve Xbox 360 varianten in huis willen hebben, dan wordt het tijd om eens dik aan te gaan pappen bij ome Bill Gates. Deze hele speciale variant is namelijk speciaal ontworpen en gemaakt voor de voormalige Zuid-Koreaanse president, Lee Myung-bak. Bill Gates heeft deze als cadeau gegeven toen hij op bezoek was bij de voormalige president. Bill heeft er zelf ook één en de ontwerper van de console ook.

Dit was een greep uit het ruime assortiment van exclusieve consoles die er ooit zijn verschenen. Het is mooi om te zien hoe creatief er wordt omgegaan met sommige consoles en ik kan het alleen maar toejuichen omdat er hele toffe varianten tussen zitten. Staat jouw favoriete special edition console er ook tussen?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.