Kingdom Hearts: De toekomst

Kingdom Hearts: De toekomst

Ergens volgend jaar, wanneer niemand het verwacht, ineens… BAM! Komt Kingdom Hearts III uit. Althans, dat hoop ik nog steeds.

“Believing light and darkness must remain in balance, Master Xehanort seeks to spark war against the ‘tyranny of light’ to restore equilibrium.
In an effort to undermine Xehanort’s plot, Sora, Donald and Goofy search for seven guardians of light and the “Key to Return Hearts,” while King Mickey and Riku search for previous Keyblade wielders.”

Helaas worden we nog steeds van het kastje naar de muur gewezen, we worden lekker gemaakt met enorm geweldig beeldmateriaal om vervolgens niks meer te horen van het thuisfront. Tijdens de E3 2013 kregen we voor het eerst een officieel bericht dat Kingdom Hearts III een feit was. Door middel van een trailer werd zelfs duidelijk gemaakt dat dit deel uit zal komen op de PlayStation 4 en de Xbox One.
Tijdens deze trailer werden er meteen twee dingen duidelijk: Sora is terug en The Heartless zijn terug. Tja, dat hadden we eigenlijk ook wel kunnen verwachten in Kingdom Hearts. Maar met elk beetje informatie dat te krijgen ben ik blij, dus ook hiermee! Na nog meer radiostilte kregen we steeds meer informatie. Het verhaal vindt plaats na Kingdom Hearts: Dream, Drop, Distance. Niet alleen Sora is terug, maar ook Mickey, Donald, Goofy, Riku en Kairi hebben een plaatsje weten te bemachtigen in dit deel en Xehanort is terug met zijn snode plannetjes.

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk over de game. Zo is er geopperd dat de makers graag Star Wars-personages willen gebruiken in Kingdom Hearts III, maar dat dit ligt aan Disney. Sora zal de mogelijkheid hebben om het uiterlijk van zijn Keyblade te veranderen. Ze willen graag kijken naar de mogelijkheden om niet alleen Sora als speelbaar personage te behouden, maar deze mogelijkheden uit te breiden naar bijvoorbeeld Mickey Mouse. Alleen als de game dit toelaat natuurlijk. Daarnaast is er zelfs over multiplayer-mogelijkheden nagedacht. Hikaru Utada zal waarschijnlijk terugkeren met een themesong voor dit deel. Zoals je ziet, we hebben wel wat informatie, maar niet enorm veel.

Kingdom Hearts 3-3

Een aantal maanden geleden was de E3 2014, en zoals menig lezer zich mogelijk nog herinnert (ik herinner het me als de dag van gisteren) huilde ik tranen met tuiten, was ik dagen niet uit bed te branden en wilde ik niet meer eten. Kingdom Hearts III was een no-show. Als heuse fangirl wachtte ik op een klein sprankje hoop… maar helaas. Oké, oké, er was een klein sprankje hoop, want na de trailer van Kingdom Hearts HD 2.5 Remix kwam er een teaser-trailer van Kingdom Hearts III. In de trailer werd gesproken over de ‘Lost Masters’, de ‘Keyblade war’, ‘Darkness’ en ‘Light’. Co-director Tai Yasue liet daarna weten dat deze teaser de openingsscene was van deel 3. Het was door Nomura gecreëerd om een duidelijk beeld te krijgen van de openingsscene en blijkbaar zou de text een zeer belangrijk deel omvatten van de verhaallijn.

Kingdom Hearts 3-2

Vorige maand kwam het laatste Kingdom Hearts III-nieuws. Het team zou namelijk zijn overgestapt naar de Unreal Engine 4 voor verschillende redenen. De verandering zou geen gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de game.

We blijven hopen dat het niet al te lang meer duurt voordat Kingdom Hearts III uitkomt. Hoewel de makers er duidelijk over waren dat er een grote kans bestaat dat Kingdom Hearts III pas uit wordt gebracht na Final Fantasy XV, hoop ik dat er maar een dag of hoogstens twee tussen de releasedata van beide zit.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.