Disney Infinity 3.0 Gamescom Preview

Disney Infinity 3.0 Gamescom Preview

Ik ben op zijn tijd wel te porren voor een ‘toys to life’-titel. De eerste twee Skylanders heb ik met veel plezier voor de volle honderd procent uitgespeeld. Het idee dat je een tof poppetje koopt in de winkel en deze middels een portaal tot leven kunt brengen in een game, heeft iets magisch. Jouw speelgoed komt tot leven! Ook Disney Infinity wist mij te overtuigen om een aankoop te doen.

Ik ben een groot fan van Disney. Al sinds mijn jonge jaren ben ik verslaafd aan de vele tekenfilms die de studio heeft gebracht. Echter, de liefde voor het bedrijf weet zich niet alleen bij de videofilms en tekenfilmseries te houden, ook op het gebied van gaming heeft Disney fantastische ervaringen gegeven. Denk eens terug aan die oude Aladdin-titel van vroeger, aan Kingdom Hearts of Epic Mickey. Disney Infinity, de ‘Skylanders concurrent’, bracht verschillende series van de animatiestudio samen tot leven op een nieuwe manier. Sully uit Monsters Inc. stond ineens naast Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean. Lightning McQueen uit Cars nam het zomaar op tegen Mr. Incredible uit The Incredibles!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Het tweede deel wist wederom mijn portemonnee open te krijgen. Marvel, een andere liefde uit mijn jeugd die nooit verdwenen was, maakte zijn opwachting. De bekende personages van Disney schoven even naar de achtergrond (uiteraard kon je nog steeds met ze spelen), en in de spotlight stonden personages zoals Iron Man, Black Window, Captain America en Thor. Hoewel het spel nog steeds erg focuste op de kleinere gamers, wist Disney Infinity 2.0, meer dan zijn voorganger, ook de iets volwassenere speler aan te spreken. Puur door de Marvel-licentie. Marvel is tegenwoordig groter dan ooit, met toffe films in de bioscopen en met betere verkopen qua comics dan in de jaren daarvoor. Maar wat is er én van Disney én nog groter dan Marvel? Juist. Star Wars. En laat Star Wars nu net mijn grootste liefde zijn…

Disney Infinity 3.0 brengt verschillende fases uit het universum van Star Wars richting het spel. Populair momenteel is de animatieserie Star Wars Rebels. Daarom sluiten Kanan Jarrus, Ezra Bridger, Sabine Wren en Zeb Orrelios zich aan bij de overige Star Wars, Marvel, Disney en Disney-Pixar figurines in de Disney Infinity 3.0 Toy Box. Ondanks dat The Galactic Empire totaal geen fan is van de Rebels, zijn deze personages de toegang tot succes in het gevecht tegen de krachten van de Dark Side. Elk personage voelt en speelt anders aan. Het spelen met een Jedi is uiteraard anders dan wanneer je iemand met een blaster onder controle hebt.

Voormalig Jedi Kanan Jarrus leidt zijn team in geheime operaties bij het omverwerpen van The Galactic Empire. Hij verdedigt de onschuldigen met zijn blaster en lightsaber in de hand en hij leidt zijn padawan Ezra in de wegen van de Force. De nuchtere maar slimme Ezra Bridger is een straatjochie dat in contact staat met de Force en weet zich op te werken tot de Padawan, de leerling, van Kanan. Onder leiding van zijn Jedi Master en met zijn unieke en gepersonaliseerde lightsaber, gaat hij aan de slag om de Imperial Forces uit de weg te banen en de Rebels te inspireren en te versterken. Sabine Wren is een sterke, nuchtere heldin die graag dingen opblaast en haar explosieve graffiti-tags achterlaat voor de Imperials. Als Madalorian kan ze heel stealthy zijn en saboteert ze met behulp van haar blasters haar vijand met de andere Rebellen. Garazeb ‘Zeb’ Orrelios is de brute spierbundel van het team. Hij staat samen met zijn bo-rifle paraat om zijn mede Rebels te helpen met de verdediging.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Een andere tak van het Star Wars universum dat je tegen gaat komen in Disney Infinty 3.0, is de Rise Against the Empire Play Set. Hierin neemt het spel je mee op ruimtelijke missies met Luke Skywalker, Princess Leia Organa, Han Solo, Chewbacca en Darth Vader met het besturen van X-wing Fighters of de Millennium Falcon om te vechten tegen Stormtroopers. Dat zal voor veel mensen klinken als de echte Star Wars-ervaring! Ook kun je de ruimte verkennen en deelnemen aan missies op de Star Wars-planeten Tatooine, Hoth en Endor. In Twilight of the Republic ga je de avonturen uit de Clone Wars herbeleven. Hierin speel je met personages als Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Ahsoka Tano, Yoda en Darth Maul. Als laatste weet de ontwikkelaar handig in te spelen op de release van Star Wars Episode VII: The Force Awakens later dit jaar met een avontuur situerende tijdens deze film.

Ik kon tijdens mijn speelsessie aan de slag met de avonturen tijdens de Clone Wars. Even vocht ik met Anakin tegen vele droids. Opmerkelijk was meteen dat het combatsysteem flink op de schop is gegaan. Ninja Theory, het team achter de laatste Devil May Cry, heeft hier dan ook de nodige bijdrage aan geleverd. Met heuse finishing moves, krachtigere moves na een toffe combo en vloeiende animaties wist ik een groep Battle Droids te veranderen in een berg metaal; metaal met een gloeiende rand waar mijn lichtzwaard eerder doorheen ging. Het hebben van The Force en het zwaard brengt leuke, nieuwe puzzels met zich mee. Bruggen gingen omlaag nadat ik ‘wapperde met mijn hand’ en tijdens gevechten gooide ik de ene vijand tegen de ander. En wanneer ik even genoeg had van Anakin haalde ik zijn (kwalitatief erg tof ogende) poppetje van het portaal om met Yoda of Ahsoka door te gaan. Elke Jedi speelt grotendeels hetzelfde, maar de gevechtstijlen variëren enorm.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Vanuit Lucasfilm is het besluit genomen dat het oké is om tijdens missies (die je met twee personen kunt doorlopen) te wisselen van personage uit verschillende tijdzones. Spelen met Anakin en Darth Vader is dus mogelijk… mits je de juiste figuren hebt gekocht. Leuk is ook dat poppetjes uit eerdere delen ingezet kunnen worden, mits ze een slagwapen van je hebben gekregen. Deze worden dan ingezet als een ‘wannabe lightsabre’. De ontwikkelaar wist me te vertellen dat na de release nog een Marvel wereld toegevoegd zal gaan worden aan de game en dat je tijdens release ook met ‘Inside Out’ aan de slag kunt gaan. Het draait dus niet alleen om Star Wars. In de toybox mode, waarin je kunt gaan maken wat je zelf wilt, is het mogelijk om met alle personages, uit welk deel dan ook, met vier spelers tegelijk (online!) aan de slag te gaan.

Net als de eerste twee delen lijkt het er nu al op dat Disney Infinity 3.0 wederom alles in huis heeft om een hit te worden. Leuke avonturen, herkenbare personages en de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan. Het feit dat Star Wars nu in de mix meegenomen gaat worden (en dat The Force Awakens tijdens de release van die film ook uitgebracht gaat worden in gamevorm) laat me veremoeden dat ik ook nu de portemonnee onmogelijk gesloten kan houden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.