E3 2016: Eefje spreekt

E3 2016: Eefje spreekt

Net als elk jaar kijken we ook dit jaar vooruit naar de E3. Wat gaat de beurs ons brengen? Wat doet ons stijl achterover slaan en belangrijker: wat maakt ons nu echt blij?

Wat verwacht ik te zien op de E3? Nieuwe games uiteraard. Ik weet dat ik beloofd had om niet met al te voor de hand liggende antwoorden op de vragen op de proppen te komen, maar daar draait het toch om? Games, games en nog eens games. En uiteraard de systemen waar we die dingen op kunnen spelen. Nintendo heeft voor de Wii U fuck’all op vlak van games in aantocht, dus zullen ze verdomd hard hun best moeten doen om een indruk te maken met hun NX. Verder vrees ik een beetje dat die geruchten over nieuwe modellen voor de PlayStation 4 en Xbox One wel zullen kloppen en we dus duurdere, meer geavanceerde versies van dezelfde consoles te zien gaan krijgen. Ik ben toch niet de enige die deze geruchten meewarig onthaalt? Noem me een ouwe zeur, maar een systeem dat je om de drie jaar up moet graden om mee te blijven met de grafische top bestaat al, dat noemen we een pc. Verder zal er ook dit jaar meer dan ooit ingezet worden op de diverse VR-toestellen waar we hopelijk nu eindelijk eens de echte essentiële games te zien voor gaan krijgen. Verder verwacht ik wel dat Bethesda weer gaat knallen met nieuwe gameplay voor Dishonored 2 en aankondigingen voor een nieuwe Wolfenstein en verse DLC voor Fallout 4 en ik durf zelfs al te voorspellen dat Ubisoft eindelijk een Watch_Dogs gaat aankondigen voor dit najaar die we allemaal willen spelen. Zeg wat je wil van Ubi, maar ze hebben wel vaker bewezen succesvolle sequels te kunnen afleveren op kritisch onthaalde spellen. Bij Sony denk ik dat we sowieso wel eindelijk een datum voor The Last Guardian en gameplay voor God of War 4 gaan zien en EA gaat uiteraard knallen met Star Wars.

Wat ik hoop te zien? Vergeet VR, vergeet NX en vergeet de Neo en Scorpion of hoe de fuck die dingen ook mogen heten, ik wil gewoon vooral een resem aan nieuwe games. Nee, ik ga echt niet meer hopen op Beyond Good & Evil 2 en Half Life 3, die hoop is al lang gaan varen. Prey 2, dat is echter een ander gevalletje. De laatste dagen dook het gerucht op dat Bethesda Prey 2 zou heraankondigen als een volledig herwerkte sequel, en dat zou weldegelijk verdomd veel indruk weten te maken. Wat zou er mij nog zoal kunnen doen juichen ? Uiteraard de echte aankondiging van Red Dead Redemption 2. Na maanden van teasen zou dat echt wel eens mogen gebeuren. Hetzelfde gaat trouwens op voor een HD-collection van de drie BioShock-games. Van Rapture naar Columbia en terug in glorieus herwerkte graphics? Graag! Nu we toch bezig zijn mag 2K voor mijn part zelfs een hele nieuwe BioShock aankondigen, het is al ruim 3 jaar geleden dat we nog iets van BioShock 2-developer 2K Marin gehoord hebben namelijk. Wat nog? Ubisoft zou me in elk geval erg blij maken met een nieuw hoofdstuk in de Brothers in Arms-reeks, zeker als de focus op de slag rond Bastogne en de opruk richting Berlijn zou komen te liggen. Verder zou ik dat redelijk vergezochte gerucht dat Sucker Punch een exclusieve Spider Man-game voor PlayStation 4 maakt wel een toffe realiteit vinden. Een heleboel sequels zouden me dus in elk geval erg blij maken, maar misschien nog spannender zijn de gloednieuwe IP’s die we hopelijk mogen leren kennen in juni. Heeft Hideo Kojima al iets om te tonen eigenlijk?

En wat ik dan weer niet wil zien? Het probleem met deze categorie is dat de dingen die je liever niet meer wil zien onlosmakelijk verbonden zijn met het DNA van de E3. Dat betekent dat je terwijl je vol spanning wacht op de God of War-reveal waarschijnlijk bij Sony weer door tenenkrullende filmpjes over social gaming en presentaties rond user-statistieken zal moeten ploeteren. Het betekent dat je bij Microsoft weer tenenkrullende gastbijdrages van celebs op je bord gaat krijgen en bij Ubisoft een heuse dansact gaat moeten aanschouwen. Dat alles en het engrish van Japanse ontwikkelaars bij Nintendo uiteraard. Tenen gaan krullen, ogen gaan rollen maar we gaan alle flauwe grapjes van Aisha en co plichtsbewust doorstaan en blijven aandachtig de meest saaie promotionele speeches volgen, omdat we vol spanning uitkijken naar dat ene unieke moment waarop een game aangekondigd wordt waar we instant verliefd op worden. Dat is en blijft de kern van E3.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.