2014: Het jaar van Lisa W

2014: Het jaar van Lisa W

Het is de tijd van het jaar dat iedereen weer even terug kijkt op 2014. Net zoals vorig jaar, maar wist ik de flops vrij snel, zo gaat dat meestal. De mindere momenten onthoud je altijd zoveel beter dan de leuke momenten. Toch waren die ook vrij makkelijk te bedenken. Blijkbaar was 2014 dus niet zo een verkeerd jaar wanneer het om games draait… hoewel…

Top 2014
Destiny
Eigenlijk staat deze game gewoonweg bovenaan mijn lijstje in de top van 2014. Hoewel ik geen echte ‘online’ gamer ben, sinds ik panisch word van gamen met andere mensen, vind ik Destiny helemaal geweldig! Vanaf het moment dat ik de bèta speelde was ik verkocht. Bijna dagelijks staat de PlayStation 4 te loeien en sinds ik nog steeds geen andere games voor deze console heb, ook niet nodig overigens, staat dus dagelijks mijn Guardian voor mijn neus. Heerlijk, vooral op de vaste Raid avond op vrijdag. Hoewel ik nog steeds niet met onbekende mensen game is er een groepje mede Guardians welke ik dagelijks tref in de orbit. Samen verslaan we geregeld Atheon…, uhm…, Crota is nog even een ander verhaal…

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Hallo iedereen van Gameparty
Hoewel we dagelijks honderden, oké honderden is misschien lichtelijk overdreven, berichtjes naar elkaar appen zien we elkaar niet heel vaak. Dat werkt denk ik ook gewoon zo want iedereen is druk! Banen, gezinnetjes, vrienden… en we wonen ook enorm verspreid over heel Nederland en omstreken. Toen we een Gameparty uitje hadden was ik dan ook zo hyper als het maar zijn kan, vooral van spanning want zoals ik online lichtelijk panisch word van gamen met andere mensen word ik dat nog 100 keer erger in real life. Voor het eerst Gameparty ontmoeten was dus spannend maar vooral heel tof! Wat bleek; waren het toch allemaal hele leuke en relaxte mensen!

Kingdom Hearts Week!
Jeetje wat voelde ik mijzelf trots toen er zo een enorm mooie achtergrond verscheen op de website. Speciaal voor de Kingdom Hearts week! Als die hard Kingdom Hearts fan kon ik de release van Kingdom Hearts 2.5 Remix niet voorbij laten gaan zonder een momentje aandacht ervoor te vragen. Dat momentje aandacht werd alleen een hele week! Als klap op de vuurpijl mocht ik hem ook nog uitproberen. Natuurlijk vond ik dit alles enorm tof! Begrijp me niet verkeerd…, maar nu heb ik volgens mij de smaak te pakken. Final Fantasy Type-0 HD komt ook bijna uit, toch? Hmm…, Final Fantasy, daar weet ik nog wel wat over.

Flop 2014
Het feit dat FallOut 4 niet in 2014 uitkwam
Nou, dat dus. Dit is de aller grootste Flop die ik kan bedenken in 2014. Wat dat betreft wist ik hoe dit zou gaan; FallOut 4 voor de PlayStation 4 in 2014! Nou, mooi niet dus… keer op keer werden we lekker gemaakt door Bethesda maar uiteindelijk is FallOut 4 een ‘no show’ geweest. Het ergste vond ik nog wel de website waar tal van informatie te vinden was. Één of andere fan vond het blijkbaar leuk om al zijn vrije tijd te besteden aan ons gek en lekker maken voor een nieuwe game die niet op de planning stond. Hopelijk staat hij wel op de planning voor 2015… niet dat ik in de terugblik van volgend jaar weer FallOut 4 in mijn flop lijstje kan zetten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

First Look
Toen ik over First Look hoorde dacht ik: yes! daar wil ik naartoe. Bethesda stond er, dat was al genoeg om totaal verheugd te zijn… totdat ik dacht wat voor rij er stond voor een afgesloten hok voor The Evil Within. Nou, bij deze kan ik je vertellen; ik weet nog steeds niet wat er in dat afgesloten hok zit. Een uur, of langer, wachten is blijkbaar niet aan mij besteed. Vooral niet om met weet ik hoeveel mensen in hokje te gaan zitten. Het was leuk om er een keer overheen te lopen maar binnen een uur of twee had ik alweer helemaal genoeg van dat krioelende mierennest… blijkbaar zijn dit soort evenementen toch niet zo mijn “ding”.

Waar zijn Kingdom Hearts en Final Fantasy?
Ergens vaag kan ik me nog herinneren dat ik vorig jaar hoopte op Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy 15 in 2014. Ook met de E3 had ik nog de hoop dat ze voorbij zouden komen. Helaas hebben we in 2014 maar weinig gehoord over de games. Ja, er waren filmpjes en wat minimale informatie maar echt nieuws… nope. Aan het einde van het jaar kwam er een klein lichtpuntje in het duister. Bij Final Fantasy Type-0 HD komt een demo van het vijftiende deel. De demo is alleen niet voor iedereen speelbaar want er is een beperkte oplage… fijn zo’n beperkte oplage, wat als je hem niet als pre-order hebt? Zoals je hoort ben ik diep bedroefd over het jaar 2014 wanneer het gaat over deze twee games, maar… ik hou mezelf sterk voor 2015.

Hoopt in 2015 op
De twee aller beste games sinds jaren
Tja, zoals ik hierboven in mijn flop beschreef hou ik moed voor 2015! Volgend jaar hoop ik dan ook op twee games; Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy 15! Waarschijnlijk is er niemand die anders had verwacht want wanneer een van de twee namen vallen ben ik erbij als een leeuw bij een gazelle. Ergens durf ik alleen niet meer op beide te hopen, vooral met de kennis dat ze eerst Final Fantasy 15 willen uitbrengen en daarna pas Kingdom Hearts 3.. Misschien moet ik dan maar hopen dat in 2015 in ieder geval Final Fantasy uitkomt. Sowieso zijn we dan een stap dichter bij Kingdom Hearts en in 15 zullen waarschijnlijk toch een heleboel speeluren gaan zitten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Is na 2014 helemaal klaar met
Pineapples en Beavers
De Destiny spelers onder ons begrijpen nu meteen wat ik bedoel. Bij de een zullen de dieren minder snel om hun oren vliegen dan bij de ander maar bij ons thuis gebeurd het regelmatig. Er komen dieren voorbij waarvan ik moet nadenken wat het omkleed voor dieren zijn! Niet alleen dat maar elke keer wanneer ik van PvP naar PvE switch en terug ben ik bezig om mijn Internet om te gooien. Waar het door komt? Geen idee. Hou ik het nog een minuut langer uit? NEE! Hier ben ik dus ook helemaal klaar mee! Nu ik toch bezig ben, waarom zijn de foutmeldingen niet naar sterren genoemd!? Het is een spel in de ruimte, niet in Artis.

Dat was hem dan alweer, mijn terugblik op 2014. Het jaar is nu echt bijna voorbij en wat is het enorm snel gegaan! Ben ik de enige die dat zo heeft ervaren? Hopelijk neemt 2015 een wat rustiger tempo aan, dan kan ik wat meer gamen… Oh wacht, dat lijkt alleen maar zo hè… eigenlijk gaat elk jaar gewoon even snel…, damn, jammer!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.