Up2Date, 23 september 2018: Schokkend nieuws!

Up2Date, 23 september 2018: Schokkend nieuws!

De najaartoppers begin langzamerhand binnen te druppelen en het weer is ook weer meer geschikt voor ons gamers. Lekker binnen zitten met een controller in de hand is niet zo vreemd als dat het in de zomer is. Gelukkig maar, want er zijn weer genoeg titels verschenen en er zijn er die er bijna aan gaan komen die menig vrije uren gaan opvreten van alle game liefhebbers. Uiteraard is er ook weer een hoop nieuws verschenen en mocht je iets gemist hebben dan hebben we het hier voor je op een rijtje in een nieuwe Up2Date.

Telltale gaat deuren sluiten
Misschien wel het grootste en schokkendste nieuws van deze week is het sluiten van de deuren van Telltale Games. Er werd bekendgemaakt dat 225 van de 250 werknemers op straat zijn komen te staan. De laatste 25 zullen naar verluid nog de Minecraft voor Netflix af gaan maken en daarna zullen de deuren van de studio gaan sluiten. Geen Wolf Among Us en geen Stranger Things en dus ook geen afronding van The Walking Dead. Het nieuws is voor vele een flinke verrassing, maar blijkbaar waren de verkoopcijfers van de games niet op een niveau waarmee ze de deuren open konden houden. De grote dure licenties hebben de studio dus waarschijnlijk de nek om gedaan. Enorm zonde want er was toch een groep fans van de studio die de Telltale games enorm zullen gaan missen. Voor degene onder ons die zich zorgen maken om de ontslagen medewerkers is er goed nieuws, want Ubisoft heeft een tweet uitgestuurd waarbij ze alle ontslagen medewerkers uitnodigen voor een lunch waarbij ze in gesprek kunnen om eventueel een baantje aan de haak te slaan bij Ubisoft.

Online modus van Red Dead Redemption 2 aangekondigd
Het was wel te verwachten dat we in de nieuwe Rockstar game ook online aan de slag zouden kunnen zoals we gewend zijn van GTA Online, maar nu is het ook officieel bekend. De modus zal verhalende gameplay gaan samenvoegen met coöperatieve mogelijkheden. De game zelf ligt op 26 oktober al in de winkels, maar we moeten wachten tot november voordat we met het online gedeelte aan de slag kunnen. Hoe dit er precies uit zal gaan zien is nog niet duidelijk, maar Rockstar zal hier binnenkort meer over uit de doeken gaan doen. Waarschijnlijk zal het eenzelfde idee zijn als dat van GTA Online en zullen er ook flink wat updates gaan volgen zoals we ook van eerdergenoemde gewend zijn. Zeker met het oog op de vele inkomsten die Rockstar uit GTA Online heeft gehaald zullen ze dit succes willen herhalen met Red Dead Redemption 2.

Nieuwe studio Wargameing in Engeland
Wargaming heeft laten weten een nieuwe studio in Guildford te gaan openen waar een nieuwe free-to-play multi-platform MMO gemaakt zal gaan worden die op de Unreal Engine zal draaien. Het zal onder leiding van zijn van Sean Decker die de laatste 17 jaar voor EA, DICE en CCP heeft gewerkt aan games als Battlefield, Mirror’s Edge, SimCity en Eve Online.

Nieuwe details Pokemon Let’s Go
Nintendo heeft weer nieuwe informatie naar buiten gebracht over Pokemon: Let’s Go Pikachu1 en Pokemon: Let’s Go Eve! met daarin informatie over legendarische Pokémon-gevechten, GO Park, een nieuw Candy-systeem en nog veel meer! Via bluetooth is het mogelijk om gevangen Pokemon uit Pokemon Go over te brengen naar de regio Kanto waardoor ze deel kunnen nemen in je avontuur. Ook is het mogelijk om Pokemons die gevangen zijn door vrienden over te brengen hiernaartoe waardoor je dus ook met de Pokemon die door anderen zijn gevangen aan de slag kan. Verder is het mogelijk om met Candies bepaalde atributen van je gevangen Pokemon beter te maken en de statistieken van de desbetreffende Pokemon te verhogen. Daarnaast zullen er legendarische Pokemon zijn die niet zo gemakkelijk te vangen zullen zijn als de anderen. Deze moeten namelijk eerst verslagen worden in een gevecht voordat ze ook daadwerkelijk gevangen kunnen worden.

Naast deze nieuwtjes was er op GameParty ook nog de review van Limbo & Inside voor Nintendo Switch te lezen en Robin had het ook nog over of Nintendo iets goed te maken had voor de afgelopen E3. Ook gaf Harmen ons nog een hands-on preview van The Elder Scrolls: Blades.

We zijn allemaal weer helemaal bij van al het nieuws van afgelopen week en kijken reikhalzend uit naar al de verse nieuwtjes die er deze week weer voorbij zullen gaan komen. See you next Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.