EA kondigt Unravel aan

EA kondigt Unravel aan

Coldwood en Electronic Arts kondigden vandaag hun samenwerking aan voor de ontwikkeling van een nieuwe puzzelplatformer met de titel Unravel. De hoofdrolspeler van Unravel, een uit een enkel draadje garen bestaande wezentje Draadje, beleeft een levensgroot avontuur in het adembenemende landschap van Noord-Scandinavië. Met de kleine Draadje en zijn grote hart moeten spelers allerlei obstakels zien te overwinnen in deze unieke puzzelplatformer met zwaartekracht. Martin Sahlin, Creative Director bij Colawood:

Het idee voor Unravel heeft een heel persoonlijke oorsprong. We begonnen niet met het idee om een puzzelplatformer te maken. We besloten allereerst na te denken over ons leven en wat wij belangrijk vinden. Het was voor ons belangrijk om een spel met een ziel te maken en de gameplay daarop te laten aansluiten. Het verhaal van Unravel is een verhaal over liefde en de band tussen mensen. En het garen staat daar symbool voor. Draadjes rode garen verbindt alles in het spel, van de gameplaymechanica tot het verhaal en de mensen die erin figureren.

Unravel is een spel over het overwinnen van obstakels, groot en klein. Sommige uitdagingen zijn simpel, zoals wanneer Draadje zijn garen gebruikt om over een gat te slingeren of af te dalen langs een boomstam. Soms ligt het minder voor de hand en moet je slim en creatief gebruik maken van je garen om het probleem op te lossen. Hoe dan ook; geen uitdaging is te groot voor Draadje. Onderweg zie je hoe het hartverwarmende verhaal over liefde en verlangen zich ontspint. In dit verhaal zonder woorden is Draadje de rode draad.

Unravel zal beschikbaar zijn als digitale download op Origin voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.