Unravel komt op 9 februari

Unravel komt op 9 februari

Aan de kant voor Yarny! Coldwood Interactive en Electronic Arts hebben aangekondigd dat Unravel op 9 februari 2016 wereldwijd zal worden uitgebracht via digitale download op Origin voor de pc, de Playstation 4 en de Xbox One. De trailer van Unravel die is uitgebracht bevat nieuwe gameplay van Yarny (het kleine, nieuwe personage dat uit één draad garen bestaat), die op avontuur gaat om de banden der liefde te herstellen.

“Games zijn een sterk platform, dat spelers kan inspireren en ontroeren. Met Unravel hopen we precies dat voor elkaar te krijgen,” aldus Martin Sahlin, Creative Director bij Coldwood. “Yarny’s missie is om verbroken relaties te herstellen en het garen symboliseert de liefde en band tussen mensen. Ondertussen testen we je IQ met omgevingspuzzels die zijn geïnspireerd door Noord-Zweden.”
In Unravel draait alles om het overwinnen van zowel grote als kleine obstakels. Met het kleine draad en het grote hart van Yarny reizen spelers door de adembenemende, weelderige omgevingen van Noord-Scandinavië in een uniek physics-based puzzel- en platformspel. Sommige uitdagingen zijn eenvoudig, bijvoorbeeld als je Yarny met het draad over een gat moet laten zwaaien of langs een boom moet laten abseilen. Maar andere uitdagingen zijn complexer: spelers moeten Yarny’s draad slim en creatief inzetten om het pad te vinden dat verder leidt. Hoe dan ook, voor Yarny is geen brug te ver en geen zee te hoog. Ondertussen volg je een authentiek verhaal over liefde, verlangen en de banden tussen mensen, met Yarny als de rode draad die overal doorheen loopt.

Unravel wordt ontwikkeld in Umeå, Zweden door Coldwood Interactive en wordt in Europa uitgebracht voor €19,99. EA Access leden kunnen Unravel al spelen voordat de game op 9 februari uitkomt en kunnen tevens de game met 10% korting aanschaffen, alleen op Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.