EA Sports maakt overgang van FIFA 14 Ultimate Team naar next-gen mogelijk

EA Sports maakt overgang van FIFA 14 Ultimate Team naar next-gen mogelijk

Electronic Arts heeft vandaag bekendgemaakt dat de fans van EA Sports FIFA 14 hun FIFA 14 Ultimate Team-ervaringen kunnen meenemen naar de nieuwe generatie consoles die dit jaar uitkomt. Spelers krijgen op beide generaties van de consoles toegang tot hun volledige FIFA 14 Ultimate Team-rooster, items en geld (munten) in de game: op zowel Xbox 360 en Xbox One, als PlayStation 3 en PlayStation 4. Alle wijzigingen in FIFA 14 Ultimate Team worden op beide consoles doorgevoerd, zodat spelers gedurende het hele seizoen met hun teams op beide consoles kunnen spelen.

Bovendien zullen spelers die met FIFA 14 Ultimate Team beginnen op de Xbox 360 of PlayStation 3 hun huidige divisie in het speltype Seizoenen behouden op de nieuwe consoles. Na de lancering van de nieuwe consoles, wordt de status die spelers op de ene console verdienen met het voltooien van de huidige divisiewedstrijden en toernooien ook op de andere console weergegeven: zowel voor Xbox 360 en Xbox One, als voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Spelers krijgen ook eenmalig de gelegenheid om hun FIFA-punten over te zetten van Xbox 360 naar Xbox One, en van PlayStation 3 naar PlayStation 4.

FIFA 14 Ultimate Team verzorgt een gemeenschappelijke veiling voor elk van beide platforms zodat spelers samen met miljoenen andere spelers meteen kunnen genieten van de rijkere en diepere Ultimate Team-wereld wanneer de nieuwe consoles worden gelanceerd.

“Onze fans investeren met hun eigen, unieke teams een enorme hoeveelheid tijd en energie in FIFA Ultimate Team en we waarderen en erkennen die investering”, aldus Matt Bilbey, Senior Vice-President en AD van EA Sports. “Wij zorgen ervoor dat er geen tijd wordt verspild. Onze spelers nemen hun volledige investering, vanaf het begin van het seizoen op de Xbox 360 en PlayStation 3, gewoon mee naar hun nieuwe console.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.