ESL Benelux lanceert twee nieuwe Player Unkown Battlegrounds-competities

PlayerUnknown’s Battlegrounds

PC Xbox One
8.4

Sterk

ESL Benelux lanceert twee nieuwe Player Unkown Battlegrounds-competities

ESL Benelux lanceert twee nieuwe Player Unkown Battlegrounds-competities

ESL Benelux, onderdeel van ‘s werelds grootste en toonaangevende esports-organisatie Turtle Entertainment, lanceert twee nieuwe Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG)-competities in de Benelux. Aanleiding hiervoor is de immens populaire Battle Royale-spelmodus. Vanaf vandaag start de ‘PUBG Duo Community Cup Benelux’ en gaat de ‘PUBG Squad Proving Grounds Tournament Benelux’ van start. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

De PUBG Duo Community Cup Benelux is een casual competitie waarbij vriendenteams van twee het tegen elkaar opnemen. In deze eerste competitie gelden elke week andere regels, zoals het spelen zonder voertuigen of het spelen met slechts één type wapen. Het Squad Proving Grounds Tournament Benelux is voor de serieuze esporter, waarbij teams van vier elke week strijden voor de befaamde chicken dinner – de prijs voor het winnen van een wedstrijd. Iedereen die zestien jaar of ouder is en in de Benelux woont kan zich aanmelden voor beide PUBG-competities via de website van ESL Benelux.

PUGB is momenteel een van de populairste Battle Royale-games ter wereld. ‘Battle Royale’ is een speltype waarbij 100 spelers in een arena het tegen elkaar uitvechten todat er één winnaar overblijft. Dit kan individueel, maar ook in teams van twee of vier. Jaap Visser, Managing Director van ESL Benelux is erg blij met deze aankondiging: “Wij willen alle gamers in Benelux graag de kans bieden om PUBG ook in competitievorm te spelen. Of je gewoon voor de fun speelt, of een serieuze esports carrière ambieert, dat maakt met de komst van deze twee nieuwe competities niet uit”.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.