Europa’s beste Splatoon-teams gaan de strijd aan tijdens de grote finale in Parijs

Europa’s beste Splatoon-teams gaan de strijd aan tijdens de grote finale in Parijs

Na zes maanden strijd op hoog niveau tussen enkele van de beste Splatoon-teams in Europa, nadert het moment van de waarheid: op zaterdag 1 april, vanaf 14:00 uur, wordt één team tot ultieme winnaar gekroond tijdens de ESL Go4Splatoon Europe Grand Final in Parijs. De spelers van het winnende team gaan niet alleen naar huis met de hoogste eer en glorie, ze winnen elk ook een exemplaar van Nintendo’s snelst verkopende console ooit in Europa: de Nintendo Switch.

Enthousiaste Inklings kunnen het hele toernooi live volgen op het Twitch-kanaal van Nintendo Nederland. Op 1 april strijden vanaf 14:00 uur de volgende teams om de eer:

Extermination (Duitsland) – bereikte de eindwedstrijd in vier van de zes maandelijkse cups
BYE (pan-Europees team) – het eerste team dat Exterminations ongeslagen record brak door de maandelijkse cup van oktober te winnen
Rising Moon (Frankrijk) – het enige team dat twee maandelijkse ESL Go4Splatoon cups won
Crème Fresh (Frankrijk) – winnaars van de Gamescom 2016 Splatoon Showdown

Voorafgaand aan de grote finale, krijgen kijkers een voorproefje van het binnenkort verschijnende Splatoon 2. Tijdens een speciale demonstratiewedstrijd worden enkele nieuwe competitieve tactieken en technieken getoond die spelers kunnen gebruiken als het vervolg op de originele hit deze zomer verschijnt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.