Fallout Shelter nu ook op Android

Fallout Shelter nu ook op Android

Bethesda Softworks kondigt aan dat Fallout Shelter, de allereerste mobile game gebaseerd op het Fallout-universum van Bethesda Game Studios, nu wereldwijd gratis verkrijgbaar is op Google Play voor Android-toestellen. Deze bevat tevens nieuwe game-updates die ook beschikbaar zijn op de Apple App Store.

Fallout Shelter, geprezen voor diens plezier, verslavende gameplay en gebruiksvriendelijke in-app aankopen, werd geloofd door meerdere toonaangevende media uit de industrie. Zo werd het onder meer genomineerd als ‘Game of the Week’ door Touch Arcade, als ‘Biggest Surprise’ door IGN en als ‘Best Handled/Mobile Game’ door Game Critics Awards.

De Android-launch gaat gepaard met enkele nieuwe game-updates, waaronder de introductie van Mr. Handy – de ultieme robot kompaan – als premium beloning. Gebruik hem voor het verzamelen van middelen binnenin de Vault, stuur hem naar het Wasteland om caps te zoeken of verdedig je Vault van wezens en rampen, inclusief Deathclaw-invasies en Molerat-plagen.

Fallout Shelter is een post-nucleaire strategie- en simulatie-ervaring dat je de controle laat over een ondergrondse Vault. Bouw de perfecte Vault aan de hand van verschillende kamers, houd de controle over je Vault Dwellers en bescherm ze van de mogelijke gevaren van het Wasteland. Het spel kende na diens debuut op de App Store in juni een globaal succes en werd bekroond tot meest gedownloade game in 48 landen en meest gedownloade app in 25 landen, waardoor het onder meer beter deed dan Candy Crush.

Om Fallout Shelter voor Android-toestellen te downloaden, kan je terecht op Google Play.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.