Far Cry Primal krijgt aankondiging, trailer én datum

Far Cry Primal

PC PlayStation 4 Xbox One
8

Sterk

Far Cry Primal krijgt aankondiging, trailer én datum

Terwijl jij bezig was met je eigen dingetje, heeft Ubisoft even tussen neus en lippen door een compleet nieuwe Far Cry aangekondigd. Grootste vernieuwing in het nieuwe deel, Far Cry Primal genaamd, is dat het spel nu 10.000 jaar voor Christus speelt. Jawel, we gaan op Mammoet-jacht. De natuur speelt een grotere rol dan ooit tevoren en het is aan jou om hoger in de voedselketen te komen dan de vele gevaren in je omgeving.

Uiteraard is jagen een belangrijker onderdeel in het spel, alsook het jezelf beschermen tegen andere jagers. Speren, bogen en messen, zelfs knuppels heb je tot je beschikking om het er levend vanaf te brengen. Vergeet de moderne wapens, je moet het doen met wat de tijd je geeft. Dit alles is uiteraard weer te doen in een grote, open wereld, gevuld met jagers en gevaarlijke dieren. De focus ligt dan ook echt op de omgeving, anders dan in vorige delen. Ubisoft Toronto, Shanghai en Kiev werken samen aan het spel en zorgen ervoor dat de singleplayer-ervaring een echte Far Cry neer gaat zetten.

Het spel verschijnt op 23 februari 2016 voor Xbox One en PlayStation 4. Mensen met een PC zullen tot maart moeten wachten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.