Final Fantasy XIV krijgt uitgebreidere demo en nieuwe patch

Final Fantasy XIV krijgt uitgebreidere demo en nieuwe patch

In de aanloop naar de lancering van Stormblood heeft Square Enix de gratis proefervaring van Final Fantasy XIV verbeterd. De tijdsrestrictie van 14 dagen op gratis proefaccounts is verwijderd, zodat iedereen de bekroonde MMO gratis tot level 35 kan beleven. Spelers kunnen het rijk Eorzea daarna nog zo lang ze willen verkennen, of andere speelbare rassen, klasses en jobs proberen.

Deze verbeteringen gelden niet alleen voor nieuwe gratis proefaccounts – bestaande of verlopen gratis proefaccounts worden opnieuw geactiveerd, zodat spelers hun eerdere avonturen kunnen voortzetten. Gratis proefspelers krijgen toegang tot alle content tot level 35. Ze mogen ook acht speelbare personages aanmaken (één per wereld), meedoen aan parties of linkshell-groepen met andere spelers, en zich zelfs een weg knokken naar Floor 10 van de Deep Dungeon.

Tegelijk met de verbeteringen van de gratis proefervaring verschijnt Patch 3.56 die het hoofdverhaal van Heavensward afrondt, zodat de wereld klaar is voor de release van Stormblood op 20 juni. Meer informatie over Patch 3.56 is hier te vinden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.