Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia krijgt Limited Edition

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia krijgt Limited Edition

Wanneer een burgeroorlog dreigt, moeten twee jeugdvrienden zich na lange tijd weer herenigen, hun krachten bundelen en de vrede op het continent herstellen. Spelers kunnen het allemaal beleven wanneer Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia op 19 mei verschijnt voor de Nintendo 3DS-systemen. Deze versie van het klassieke Fire Emblem Gaiden is opnieuw gemaakt en verbeterd, en verschijnt nu voor het eerst buiten Japan. Zo kunnen Europese spelers genieten van een gloednieuw Fire Emblem-avontuur met een legendarisch verleden.

Deze nieuwste titel in de langlopende serie strategische RPG-spellen verschijnt kort na de onlangs uitgebrachte free-to-start titel Fire Emblem Heroes voor smart devices. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia laat spelers het commando voeren over de twee aparte legers van Alm en Celica die elk op hun eigen manier streven naar het gezamenlijke doel om vrede te brengen naar het land Valentia. Zoals gebruikelijk in de Fire Emblem-serie moeten spelers met hun kleine team gerekruteerde soldaten strijden tegen steeds sterkere vijanden. Dit doen ze in turn-based gevechten die zorgvuldige tactische planning vereisen, aangezien eenheden na vergissingen of gefaalde aanvallen kwetsbaar zijn voor vijandelijke aanvallen.

Wanneer Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia op 19 mei verschijnt, kunnen je kiezen uit alleen de game of de speciale Limited Edition, met daarin de game, een artbook, metal pixel pin badges van Alm, Celica en Marth, een omkeerbare hoes, de cd “Sounds of Echoes” met een selectie van de soundtrack, en amiibo-figuurtjes van Alm en Celica. Deze amiibo geven beide toegang tot hun eigen, exclusieve kerker, waarin helden voorwerpen kunnen verdienen en hun legers kunnen versterken door eindbazen te verslaan.
Wanneer spelers Mila’s Wiel selecteren op de wereldplattegrond, kunnen ze hun amiibo van Alm en Celica activeren voor gebruik in de strijd. Tijdens gevechten kunnen spelers een deel van Alms of Celica’s gezondheid opofferen om een computergestuurde Fantoomheld op te roepen die een enkele beurt als bondgenoot optreedt. Als Alm en Celica sterker zijn geworden, kunnen hun stats worden opgeslagen op hun respectievelijke amiibo, waardoor hun Fantoomhelden ook aan kracht winnen.

Spelers kunnen ook amiibo van Marth, Roy, Ike, Robin, Lucina en zelfs de later verschijnende Corrin gebruiken om een Fantoomheld van dat personage te gebruiken, zodat spelers de hulp kunnen inschakelen van vele spookachtige bondgenoten. Alle andere momenteel beschikbare amiibo zijn ook compatibel en laten een extra monster op het slagveld verschijnen dat de speler helpt – een handig hulpmiddel in strategische noodsituaties!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.