Football Manager 2014 aangekondigd

Football Manager 2014 aangekondigd

Sports Interactive en SEGA Europe Ltd. onthullen vandaag Football Manager 2014, de meest uitgebreide en technisch meest geavanceerde release in de geschiedenis van de serie. FM 2014 profiteert van meer dan 1000 verbeteringen en uitbreidingen ten opzichte van de meest recente voorganger en is daarmee de meest realistische simulatie van voetbalmanagement die ooit is uitgebracht.

Naast verbeterde gameplay biedt FM 2014 tevens talloze technische innovaties: het spel is voor het eerst verkrijgbaar voor Linux en laat gebruikers kennismaken met technologie voor ‘cloudopslag’. Dat betekent dat managers nu één carrière kunnen volgen op welke computer dan ook, waar dan ook ter wereld.

De FM-ervaring kan tevens tot op grotere hoogte worden aangepast dan ooit: dankzij de integratie van Steam Workshop-tools kunnen managers eenvoudig aangepaste FM-content en -ervaringen creëren en delen. Denk daarbij aan foto-/logopakketten, nieuwe en aangepaste competities, en in-game uitdagingen die op maat zijn gemaakt met de nieuwe Challenge Editor (opgenomen in de gratis te downloaden Pre-game Editor).

“Bij het ontwikkelen van de Football Manager-serie streven we nog steeds naar de meest authentieke en realistische simulatie van voetbalmanagement ter wereld, waar je ook speelt”, aldus Miles Jacobson, Studio Director van Sports Interactive. “Spelers kunnen hun team nu vanaf elke plek leiden die toegang biedt tot een homecomputer. Dankzij de enorme verbeteringen in bestaande functies en de toevoeging van talloze nieuwe mogelijkheden krijgen ze daarnaast de beste Football Manager-ervaring ooit.”

Belangrijke veranderingen in FM 2014 zijn onder andere:
– Een verbeterde 3d-wedstrijdengine
– Volledige vernieuwing van tactiek
– Nog realistischere transfers en contracten
– Nog geavanceerdere interactie met het bestuur
– Nog complexere interactie tussen staf, spelers en rivaliserende managers
– Een vernieuwd nieuwssysteem
– Een verbeterde gebruikersinterface
– Evolutie voor klassieke modus
– Extra community-functies
– Uitgebreide technische verbeteringen

Football Manager 2014 wordt vóór de Kerst van 2013 uitgebracht voor PC, Mac en Linux.

Vanaf vandaag krijgen fans die een (fysiek of digitaal) exemplaar van FM 2014 reserveren bij een deelnemend verkoopkanaal eerder toegang tot een volledig speelbare bèta-versie van het spel, die ongeveer twee weken vóór de officiële releasedatum verkrijgbaar zal zijn. Carrières die in deze bèta-versie worden gestart, gaan door in het volledige spel. Een lijst met deelnemende verkoopkanalen vind je op www.footballmanager.com.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.