Forza brengt een miljard in het laatje

Forza Horizon 3

Xbox One
9.1

Geweldig

7.5

User Avg

Forza brengt een miljard in het laatje

Forza brengt een miljard in het laatje

Microsoft laat weten een belangrijke mijlpaal te hebben behaald. In december 2016 kwam de Forza franchise op een omzet van 1 miljard. Vanaf december waren meer dan 14 miljoen unieke spelers betrokken in de Forza community op Xbox One en Windows 10. Van de bekroonde Forza Horizon 3 zijn 2,5 miljoen stuks verkocht en Forza kan nog steeds als de bestverkochte race franchise van deze console generatie bestempeld worden. Bovendien is de online race community aanzienlijk uitgebreid: meer dan drie miljoen spelers sluiten elke maand online bij Forza aan. En ze lanceerden het Forza Racing Championship, een eSports competitie voor spelers van alle niveaus om te strijden voor glorie en bestaande prijzen. Phil Spencer, hoofd van Xbox:

Sinds het begin heeft Forza verbluffende graphics, toonaangevende race simulatie-engine gecombineerd met de nadruk op plezier en toegankelijkheid. Met de Forza-serie heeft Turn 10 Studios ’s werelds grootste race community gebouwd. We zijn dan ook erg trots op hun succes.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.