Gaikai voor PlayStation 4 mogelijk later in Europa

Gaikai voor PlayStation 4 mogelijk later in Europa

Gaikai, de streamingdienst waarmee Sony content aan gaat bieden op de PlayStation 4, gaat eerst verschijnen in de Verenigde Staten voordat Europa aan de beurt is. Volgens Sony Europe-baas Jim Ryan zijn er obstakels die Sony eerst opgelost wil hebben voordat ze praten over een eventuele datum waarop de dienst ook hier beschikbaar zal zijn. In de VS wordt de dienst in de eerste helft van 2014 verwacht. Hoewel we nu niet spreken over een uitstel zou het zomaar eens mogelijk zijn dat we flink wat langer moeten wachten op Gaikai dan dat we origineel hadden verwacht.

Gaikai gaat er voor zorgen dat PlayStation 3 games via het internet gestreamed gaan worden naar je PlayStation 4. Het zorgt er dus voor dat je oudere titels alsnog kunt spelen. Later moet de dienst ook voor de PlayStation 3 en Vita verschijnen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.