GameParty Top 25 2014, nummer één!

GameParty Top 25 2014, nummer één!

Vorig jaar zagen we dezelfde titel op nummer één staan. Dit jaar kwam het spel echter mooier, uitgebreider en nog interessanter op de markt. We kunnen dan ook niet om de franchise heen. Net als vorig jaar bekleed de titel van Rockstar opnieuw de eerste plek. Het is de beste game van 2014!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Wat valt er eigenlijk nog te zeggen over Grand Theft Auto V? De game scoorde vorig jaar op de PlayStation 3 en de Xbox 360 ontzettend goed. Het ene na het andere record werd met een groot machtsvertoon verbroken. Eigenlijk waren alle gamejournalisten het wel met elkaar eens: dit was de game van 2013. Bovendien gingen geluiden op dat Grand Theft Auto misschien wel de beste game ooit gemaakt is, of in ieder geval de beste game van die generatie. In 2014 gaat Grand Theft Auto V gewoon vrolijk verder met dit machtsvertoon. Op de PlayStation 4 en de Xbox One (en over een aantal maanden ook op de PC) zet de game een hoop andere games in hun hemd. Een game die eigenlijk al in 2013 verscheen, is bij een hoop gamers in 2014 gewoon ook weer de game van het jaar. Vele gamers genoten ook dit jaar weer van de spectaculaire avonturen van Michael, Trevor en Franklin. Blijkbaar is Grand Theft Auto V zo fantastisch dat we de game twee keer willen spelen.

Natuurlijk heeft Rockstar zich er niet helemaal makkelijk van af gemaakt door de game een op een over te zetten naar de next-gen consoles. Bij een overzetting hoort natuurlijk wel een nieuw likje verf. De game ziet er in ieder geval behoorlijk wat beter uit dan op de PlayStation 3 en Xbox 360. Los Santos was nog nooit zo mooi. Toen er voor het eerst een donderstorm plaatsvond in de virtuele versie van Los Angeles moest ik even met mijn ogen knipperen. Zo’n overtuigende storm heb je waarschijnlijk nog nooit in een game gezien. Bovendien is het ook een stuk drukker op straat: zo zijn er meer mensen en dieren die de straten van Los Santos onveilig maken en is het verkeer een stuk drukker. De nieuwe content is niet iets waarvoor je Grand Theft Auto V opnieuw koopt, hoewel het leuk is om alsnog iets nieuws te ontdekken. De grootste en belangrijkste nieuwigheid van de next-gen versie is waarschijnlijk de first-person mode. Hierin zie je alles door de ogen van het personage wat je onder de knoppen hebt. Op deze manier wordt een politieachtervolging ineens een stuk spannender. Herinner je nog de missie waarin Trevor een neerstortend vliegtuig moet volgen? Speel je de game in first-person, dan voelt het aan als een compleet andere missie. Bovendien maakt het de missie een stuk intenser. En ben je klaar met first-person? Dan kun je met een druk op de knop gewoon terugschakelen naar de normale camerastand. De keuze is aan jou.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Toch denk ik niet dat de first-person mode of de nieuwe content je echt over de streep moet trekken. Als je namelijk Grand Theft Auto V al eerder hebt gespeeld, weet je wat voor ontzettend vette game het is. Je bent waarschijnlijk meegesleept door de avonturen van Michael, Trevor en Franklin. Als je op de PlayStation 4 of de Xbox One de eerste heist opnieuw speelt, is het eigenlijk weer net zo spannend als de eerste keer. Bovendien is het een goede kans om eens een andere keuze te maken wat betreft het verhaal. Heb je veel uren in Los Santos doorgebracht en keer je terug op de PlayStation 4 of Xbox One? Grote kans dat deze keer je dingen opvallen die je de eerste keer niet zijn opgevallen. Misschien ga je deze keer wel proberen om de game helemaal 100% uit te spelen. Of duik je voor het eerst helemaal in Grand Theft Auto Online. Misschien kies je er wel voor om voor de tweede keer met volle teugen van het verhaal te genieten. Daar krijg je dan waarschijnlijk geen spijt van. Want een jaar na dato is Grand Theft Auto V nog niets van zijn magie verloren! Lees het originele oordeel in de Grand Theft Auto Five next-gen review.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.