GTA V is sneller dankzij SSD

GTA V is sneller dankzij SSD

Bij de PlayStation 4 is het gemakkelijk om je hardeschijf te vervangen door een SSD. Voor de mensen die niet bekend zijn met een “SSD” zal ik het even uitleggen. SSD staat voor Solid State Drive. We kennen allemaal wel de ouderwetse hardeschijf waarop je bestanden kan opslaan en software kan installeren. Een SSD is gewoonweg een moderne hardeschijf die geen disc in de case bevat maar chips, waardoor het veel sneller werkt.

Zoals eerder gezegd is de hardeschijf van de PlayStation 4 dus gemakkelijk te vervangen door een SSD waardoor alles veel sneller en soepeler moet lopen. Op YouTube is nu een video opgedoken van iemand die de laadtijden van Grand Theft Auto V vergelijkt op een PlayStation 4 met hardeschijf en één met een SSD. In veel games is het niet zichtbaar dat het sneller werkt, omdat de games niet veel met de hardeschijf doen maar alles vanaf de disc zelf oproepen. Grand Theft Auto V werkt wel veel met de hardeschijf en loopt dus door een SSD sneller. Check de video hieronder (links SSD, rechts HDD)!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.