Gamescom: tegen beter weten in

Gamescom: tegen beter weten in

Deze week is er een klein feestje voor games georganiseerd in Keulen: de Gamescom. Zoals altijd hebben veel uitgevers en ontwikkelaars al bekend gemaakt welke games ze meenemen naar Duitsland om aan ons te tonen. Toch zijn er altijd een paar games die niet genoemd worden, maar waarvan veel gamers hopen dat die stiekem toch voorbij komen. Het zijn de titels waar iedereen het vaak al jaren over heeft, maar waar nooit veel over naar buiten is gekomen. Ik noem hier vier games waarvan ik hoop dat we ze deze week gaan zien, maar geef gelijk ook aan hoe klein de kans is dat dit echt gaat gebeuren.

Half-Life 3
Natuurlijk, Half-Life 3 hoort op zo’n lijst als deze. Het is één van die games die elk jaar weer genoemd wordt als mensen vooruitblikken op de E3, maar waar nooit iets over bekend is geworden. Voor de Gamescom is het dit jaar net even anders. Valve heeft namelijk aangekondigd dat ze de Steam controller gaan laten zien in Duitsland en dat gamers er ook mee aan de slag mogen. Dat is opzich al geweldig nieuws, omdat dit de eerste keer is dat gamers deze nieuwe controller vast mogen houden. Het nieuws zou echter nog mooier worden als je dan met die nieuwe controller ook nog Half-Life 3 zou mogen spelen! Dat zou heel tof zijn, maar Valve kennende willen ze de aankondiging van Half-Life 3 wel groter aanpakken met bijvoorbeeld een eigen event. Maar ik blijf hopen.

Kans: 10%
Nieuwe Command & Conquer
Vorig jaar kon ik op de Gamescom aan de slag met de nieuwe F2P Command & Conquer en ik was erg enthousiast! Helaas was Electronic Arts niet zo blij en werd de game aan het einde van het jaar de nek omgedraaid. De ontwikkelaars zijn terug naar de tekentafel gegaan en sindsdien is het stil. Ook op de E3 werd er verdacht weinig gemeld. Waarom zou EA dan wel op de Gamescom iets aankondigen? Omdat Duitse gamers er om bekend staan zeer veel strategiegames te spelen. Het is niet voor niets dat veel strategietitels gemaakt worden door Duitse studios. Denk maar eens aan de Anno-reeks. EA zal niet komen met een speelbare versie, maar mogelijk wel een trailertje. Ik denk dat vele Duitse harten daar sneller van gaan kloppen!

Kans: 25%

Beyond Good & Evil 2
Dit is ook zo’n game waar al heel lang over gesproken word. Niemand heeft deel 1 gekocht (nouja, bijna niemand), maar om de een of andere reden roept iedereen om een vervolg! Begin deze maand werd het vuurtje weer even lekker opgestookt toen bekend werd dat Beyond Good & Evil 2 in ontwikkeling was bij Ubisoft. Mede door dit nieuws zou het zomaar kunnen dat Ubisoft tijdens de Gamescom meer gaat laten zien dan die ene trailer van enkele jaren geleden. Misschien zien we wel ingame-beelden of is er een demo-sessie te bewonderen? Ok, eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we iets van deze game gaan zien, want Ubisoft heeft geen eigen persconferentie. En ik denk ook niet dat ze deze aankondiging bij Sony of Microsoft neer willen leggen. Op zijn vroegst zien we hier tijdens de volgende E3 iets van.

Kans: 5%

https://www.youtube.com/watch?v=vkCXE1l5MVI

Mirror’s Edge 2
Op de E3 strooide EA met de concept-beelden van nieuwe games. De trailer van Mirror’s Edge 2 bestond enkel uit interviews met de ontwikkelaars en een rennende Faith in een Alpha-versie van de game. Vele fans waren behoorlijk telleurgesteld en ik verwacht dat EA zich dit wel heeft aangetrokken. Tijdens de Gamescom gaan ze dit dus goed maken door met echte ingame beelden te komen. Een trailer die laat zien wat we werkelijk kunnen verwachten van Mirror’s Edge 2 en dat het werkelijk het wachten waard is. De game komt immers pas in 2016 uit. Dus bij Electronic Arts mogen ze wel even hun best doen om onze aandacht vast te houden. Ik hoop dat ze dit zelf ook beseffen, maar ben bang van niet.

Kans: 15%

Dit zijn de games waarvan ik hoop dat we er ‘iets’ van op kunnen pikken tijdens de Gamescom. Tegelijkertijd zijn er gelukkig genoeg interessante games waarvan we wel al weten dat ze getoond zullen worden of zelfs speelbaar zullen zijn. Dus de Gamescom zal absoluut niet mislukt zijn als we niks van bovenstaande games te zien krijgen, maar een mens moet toch kunnen dromen. Van welke game hoop jij tegen beter weten dat die op de Gamescom voorbij zal komen?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.