Up2Date, 9 juli 2017: het is een drukke zomer!

Up2Date, 9 juli 2017: het is een drukke zomer!

De E3 zit er al weer een tijdje op en de temperaturen lopen nu toch ook echt ook wel flink op. Het is bijna tijd voor de zomer, en bijna tijd voor vakantie. Misschien ga je nog wel een mooie reis maken, of ga je eindelijk je backlog wegwerken. Maar ondanks dat het bijna vakantie is, was er deze week een hoop mooi nieuws. Zo kregen we meer details over Splatoon 2. Wil je weten wat je nog meer hebt gemist deze week? Ik zet het voor je op een rijtje!

Doomfist nu speelbaar in Overwatch PTR
Doomfist is een hero uit Overwatch waar de community echt al tijden naar uit kijkt. Ik weet echt niet hoe lang de geruchten al gaan, maar neem van mij aan dat het echt heel erg lang is. Toch is er – nu Doomfist dan eindelijk speelbaar is – een klein probleem: zijn stem wordt niet door Terry Crews gedaan. En daar had de community van Overwatch eigenlijk wel op gerekend. Natuurlijk, het is geen enorm drama, maar ook ik moet toegeven dat de stem van Terry Crews stiekem wel heel erg goed zou hebben gepast bij Doomfist.

Doomfist is in ieder geval nu wel speelbaar op de test-server van Overwatch op de PC, en als alles goed gaat kan iedereen binnen een paar weken met hem aan de slag. Tot dan moet je het even doen met de PTR op de PC, of de gameplaybeelden van Doomfist. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer terug te keren naar Overwatch en een nieuwe held uit te proberen.

Eerste details Destiny 2 beta bekend
Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem toch best nog wel benieuwd ben naar de beta van Destiny 2. Maar toch moet ik ook een slag om de arm houden. Want de beta van de eerste Destiny wist mij echt te overtuigen. En de eerste dagen met Destiny wisten mij ook behoorlijk te overtuigen. Ik speelde de multiplayer fanatiek, en speelde de verhalende missies met vrienden. Maar na een maandje was de lol er onderhand wel af en raakte ik de game amper meer aan.
Toch leek de game in eerste instantie zo veel potentie te hebben. Potentie die er later – tenminste, dat heb ik dan gehoord, want ik was al afgehaakt – toch nog uit kwam met de DLC. Ik ben dan ook benieuwd wat men van dit tweede deel weet te maken. Ik wil het in ieder geval weer eens goed uitproberen! Die mogelijkheid krijgt iedereen in ieder geval met de open beta die later deze maand te spelen is.

Meer details over Splatoon 2 onthuld
En als we het dan toch hebben over games die je kunt uitproberen, dan kunnen we het net zo goed meteen over Splatoon 2 hebben! Deze week vond er namelijk een speciale Nintendo Direct plaats om meer informatie te geven over Splatoon 2. Een aantal maanden terug kon je er al even mee aan de slag, maar op 21 juli gaat de volledige game eindelijk gelanceerd worden! Maar niet voordat je nog een laatste kans krijgt om de game uit te proberen. Op zaterdag 15 juli kun je namelijk nog vier uur lang de game gratis uitproberen. Van 18:00 tot 22:00 staat de Splatfest-demo voor je klaar; een demo die overigens nu al te downloaden is. Er is eigenlijk te veel om op te noemen getoond in die Nintendo Direct, dus ik zou je ook zeker aanraden om de demo te downloaden, en tijdens het downloaden de Direct terug te kijken!

Vier Halo’s binnenkort te spelen door backwards compatibility
De lijst aan Xbox 360-titels die via backwards compatibility te spelen zijn op je Xbox One blijft maar groeien. Toch waren de Halo-titels daar lange tijd afwezig op. Misschien niet zo’n heel groot probleem, aangezien de Master Chief Collection gewoon op de Xbox One bestond. Toch komt hier binnenkort verandering in. In ieder geval kun je vier Xbox 360-titels binnenkort op je One spelen met het oude 360-schijfje. Het gaat hier om Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4 en Halo: CE Anniversary. Elke game zal speelbaar zijn in de verhaalstand, alsook de online mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om via LAN te spelen met iemand op een Xbox 360 terwijl jij op je Xbox One speelt!


Daarnaast is er nog meer Halo-nieuws: Halo 5 krijgt namelijk een 4K update! Halo 5 stond tijdens de E3 niet op de lijst met games die een 4K-upgrade zouden krijgen. Nu kondigt 343 Industries alsnog aan dat de game de upgrade gaat krijgen. De upgrade is voor iedereen met een Xbox One X en een exemplaar van Halo 5 gratis te downloaden.

Het mag dan misschien wel zomer zijn, maar er waren ook nog voldoende artikelen op GameParty. Zo keken we alvast vooruit naar Super Mario Odyssey en kwam Bas in een nostalgische bui met de review van Diablo III: Rise of the Necromancer. Eefje trouwens ook, maar dat kwam door het spelen van de Crash Bandicoot N’ Sane Trilogy. Harmen ging aan de slag met DiRT 4 en Bas keerde terug naar Ori and the Blind Forest. En alsof onze Bas het nog niet druk genoeg had, deed hij ook nog eens de review van The Elder Scrolls Online: Morrowind en Constructor. Eefje kwam daarnaast nog op de proppen met het tweede deel van haar grote najaartoppers feature.

Aan content geen gebrek deze week op GameParty dus! Volgende week hebben we weer genoeg voor je om je tanden in te zetten, maar als dat toch te veel is, tref je ons gewoon weer op de zondag. Zelfde tijd, zelfde plaats. Tot Up2Date!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.