Geen cross-play voor Destiny

Geen cross-play voor Destiny

Er zijn veel mensen die inmiddels de beta van Bungie’s Destiny hebben gespeeld op de PlayStation 3 en PlayStation 4. Nu is duidelijk dat het niet mogelijk gaat zijn om te spelen met personages die op een ander platform dan jij bezig zijn met het spel. Hoewel het misschien technisch mogelijk is om op een PlayStation 4 te spelen tegen een speler met een PlayStation 3, is de keuze gemaakt door Bungie om het spel eerlijk en in balans te houden.

I’ll speak for the hypothetical player, I have a disadvantage sniping across the map because [my opponent with a next-gen console] is only two pixels on my screen and I’m four pixels on his. You see that in the world of PC gaming, where people are always racing to the best video card to give themselves the advantage. Regardless of where the reality is, there’s definitely a perception among gamers that better hardware means you have an advantage, We don’t want to have to enter that fray, so to create the best, most level playing field, both actually and perceptually, we separated it by platform.

Wel is het mogelijk om jouw Guardian waarmee je speelt op een PlayStation 4, later op een PlayStation 3 via de servers van Bungie in te laden om verder te gaan waar je gebleven was. En andersom uiteraard. De scheiding tussen Xbox en PlayStation blijft hier wel aanwezig. Xbox 360-spelers kunnen uiteraard ook hun personages spelen op de One en andersom.

De beta van Destiny gaat vandaag offline om op 23 juli weer actief te worden. Vanaf die dag kunnen ook spelers met een Xbox aan de slag met het stukje software van Bungie. De beta loopt tot de 27e. Destiny verschijnt op 9 september.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.