Geen Nederlandse spraakherkenning tijdens launch Xbox One

Geen Nederlandse spraakherkenning tijdens launch Xbox One

Toen vorig jaar het bericht kwam dat de Xbox One hier niet zou verschijnen wegens de ontbrekende spraakherkenning, waren de meningen onder gamers flink verdeeld. Dit kon toch niet de reden zijn dat Microsoft in bepaalde landen de console niet wil lanceren? Het blijkt inderdaad niet zo te zijn. Tegenover Gamer.nl heeft Microsoft bevestigd dat de Nederlandse spraakherkenning niet aanwezig zal zijn wanneer het systeem vrijdag verschijnt. Wel is de console zelf geheel Nederlands, je kunt alleen nog niet in onze taal met de Kinect praten. Deze optie zal later toegevoegd worden.

Het is niet mogelijk om de Xbox in het Engels te besturen wanneer je de console op Nederlands zet. Wanneer je perse met je stem het systeem wil besturen zul je een andere voertaal voor de console moeten kiezen en een andere regio op moeten geven. Hierdoor heb je geen toegang tot de Nederlandse Marketplace.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.