Goliath lanceert deze zomer het spectaculaire
lasergamespel Recoil

Goliath lanceert deze zomer het spectaculaire
lasergamespel Recoil

Eind juni wordt een van de meest spectaculaire ‘tech toys’ van dit moment verwacht van Goliath: Recoil. De speelgoedfabrikant laat ‘first-person shooter-gamers’ naar buiten komen en met maar liefst 16 spelers (maximaal) het tegen elkaar op te nemen in verschillende missies in een geavanceerd lasergamespel!
 De opzet is eenvoudig: met de starterset met de WiFi-Hub en 2 RK-45 Spitfires kun je meteen aan de slag. Daarnaast kun je Recoil spelen met verschillende wapens en accessoires. Elke speler kan in zijn wapen een smartphone steken waarop de app is geïnstalleerd. Vervolgens moet er verbinding gemaakt worden met de WiFi-Hub, waarop tot wel zestien personen tegelijk kunnen worden aangemeld in een omtrek van 150 meter. Door het ingebouwde netwerk wordt geen mobiel dataverbruik geregistreerd. Via de app kan de game worden gestart en door middels van GPS en Bluetooth kan elke speler zien waar de tegenstanders zich bevinden. Alle informatie wordt op het scherm van de smartphone gedeeld, waaronder je levensbalk, het aantal kogels waar je over beschikt en andere details die je nodig hebt om te overleven.


Alle beschikbare wapens zijn voorzien van force-feedback waardoor je de terugslag bij het schieten voelt. Plug je je ‘oortje’ in je smartphone, dan laat het positionele 3D-geluid precies horen waar het vijandelijk vuur vandaan komt en is het ook mogelijk met je team te communiceren. Er zijn tevens verschillende spelmodi beschikbaar, zoals ‘team-deathmatch’, ‘free for all’ en ‘search&destroy!’.
 Naast de starter set kun je twee verschillende wapens los kopen: de RK-45 Spitfire en de grotere SR-12 Rogue. Je game is echter pas compleet met de Frag Grenade. Gooi een van deze granaten en blaas jouw tegenstanders in een bepaalde omgeving op. Handig als je vastgepind zit! Eind juni beleef je het zelf!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.