GTA V goed voor 800 miljoen in één dag

GTA V goed voor 800 miljoen in één dag

De verwachtingen rondom het vijfde deel in de GTA-franchise waren hoog gespannen. Maar kon Rockstar ook alle verwachtingen waar gaan maken? Met een prijskaartje van zo’n 256 miljoen dollar is GTA V de duurste game die ooit gemaakt is. Het was een gok, maar wel een gok op het goede paard. De game heeft in de eerste dag na de release namelijk al zo’n 800 miljoen dollar in het laatje gebracht. Strauss Zelnick, CEO van Take-Two is er zeer over te spreken.

Bij Take-Two zijn we allemaal zeer blij met de aanvankelijke reactie op Grand Theft Auto V. Wederom heeft Rockstar Games zichzelf overtroffen en een nieuwe standaard voor creativiteit, innovatie en vakbekwaamheid in de gamesindustrie neergezet.

Weet wel dat deze verkoopcijfers alleen duiden op die uit Europa en Noord-Amerika, andere delen van de wereld wachten nog op de release.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.