Guild Wars 2 snelst verkopende MMO ooit

Guild Wars 2 snelst verkopende MMO ooit

ArenaNet maakt vandaag bekend dat Guild Wars 2 met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren in de eerste negen maanden vanaf de release de snelst verkopende Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) van Europa en Noord-Amerika is.

“Na verschillende databronnen te hebben geanalyseerd, is het duidelijk dat Guild Wars 2 de snelst verkopende MMO aller tijden is, gebaseerd op de eerste negen maanden na release”, aldus analist David Cole van DFC Intelligence. “Guild Wars neemt hiermee een indrukwekkende positie in China in, waar we vergelijkbare franchises een vlucht hebben zien nemen”.

Verwacht wordt dat Guild Wars 2 na release een sterke groei zal doormaken in China, waar de spelersbasis in potentie nog hoger is dan die van de Westerse wereld. Voor de release van Guild Wars 2 in China is ArenaNet een samenwerking aangegaan met KongZhong Corporation, een toonaangevende Chinese aanbieder van digitale entertainmentdiensten.

Ook kondigt ArenaNet een gratis trial aan voor spelers die willen ervaren waar miljoenen anderen al van genieten. Nieuwe spelers kunnen vandaag een account aanmaken en deelnemen aan de gratis trial vanaf vrijdag 23 augustus 09:01 uur tot maandag 26 augustus 08:59 uur. Spelers kunnen zich via de volgende link registreren voor een gratis trial account: https://register.guildwars2.com/trial.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.