Halo was ooit bijna dood, gered door 343 Industries

Halo was ooit bijna dood, gered door 343 Industries

Fans van Halo kennen de naam Bonnie Ross. Ze was de ontwikkelingsopzichter van Halo: Combat Evolved – Anniversary, werd Lead Developer voor Halo 4, Halo: The Master Chief Collection en Halo 5: Guardians en is de baas van 343 Industries. Kort gezegd; ze is verantwoordelijk voor alles wat met Halo te maken heeft. En maar goed ook. Nu blijkt dat we zonder haar waarschijnlijk nooit een Halo 5 hadden gehad. In een recent interview heeft ze namelijk aangegeven dat veel mensen Halo als een aflopende zaak zagen voordat 343 Industries de taak op zich nam om Halo verder uit te werken. Bungie was klaar met de franchise en de toekomst zag er donker uit voor de serie. Er was een verwachting dat er ooit nog één game gemaakt kon worden, maar dat het daarna wel over was.

People felt like, let’s get another Halo or two out, and it’s the end of the franchise. The thing I asked for was: If I take it over, I want to be George Lucas. I want to own everything, and I want to do things differently.

Nu lijkt het er op dat Ross het bij het juiste einde had. Sinds de overname door 343 Industries zijn we vier consolegames verder, hebben we twee games mogen zien op de mobiele telefoon én zijn er tv-series en films gemaakt.

Halo 5: Guardians ligt vanaf morgen in de winkel voor de Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.