Horizon: Zero Dawn draait niet aan volwaardig 4K op PlayStation Pro

Horizon: Zero Dawn

Beste game van 2017
PlayStation 4
9.4

Geweldig

7.7

User Avg

Horizon: Zero Dawn draait niet aan volwaardig 4K op PlayStation Pro

Horizon: Zero Dawn draait niet aan volwaardig 4K op PlayStation Pro

4K is een hot item voor de PlayStation Pro, een aspect van de nieuwe console waar erg de nadruk wordt op gelegd. Betere scherpte in het beeld, feller kleurgebruik en sterker in het oog springende effecten. Het is dan ook frappant dat Horizon Zero Dawn, toch een vlagschip als het op toekomstige games voor PlayStation 4 gaat, geen native 4K zal ondersteunen op de Pro.

Guerillia legt uit dat de game weliswaar geen native 4K is, maar dat het spel er grafisch toch zo indrukwekkend uit gaat zien op Pro dat het moeilijk wordt voor normale ogen om het verschil te zien tussen wat de console in beeld brengt en native 4K. Verwacht wordt dat dit voor wel meerdere titels het geval zal zijn op PlayStation Pro, en dat de meeste games een gesimuleerde vorm van 4K zullen krijgen. De reden daarachter is simpel. Hoewel de Pro een stuk krachtiger is dan de reguliere PlayStation 4, zou echte volwaardige 4K uiteindelijk toch weer te veel vragen aan de interne motor van het systeem.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.