Ik ga op vakantie en neem mee…

Ik ga op vakantie en neem mee…

Voor veel mensen is de vakantie al begonnen en worden de koffers gepakt om binnenkort te gaan vertrekken naar een mooie vakantiebestemming. Ook de Gameparty-crew maakt gebruik van de vrije dagen om even lekker te ontspannen. Laten ze hun hobby dan even voor wat het is? Of gaat de console gewoon mee naar de vakantiebestemming om daar verder te kunnen gamen? De crew-leden delen het graag met je onder het motto “Ik ga op vakantie en neem mee…”.

Bas van Dun
Vakantie? Wat nou vakantie! Dit jaar geen verre vluchten naar de andere kant van de globe en ook geen epische tour met de auto door Europa. Ik ga niet eens op de fiets naar de Efteling! Nee, dit jaar sla ik de vakantie over. Maar toch is er een gevalletje ‘games’ en ‘buitenland’ tijdens de vakantieperiode. Half augustus vertrek ik met enkele GamePartyaanse collega’s richting het bruisende Keulen voor de Gamescom! Om een antwoord te geven op de vraag welke games ik mee neem tijdens die ‘vakantie’ kan ik dan ook heel kort zijn. Geen! Misschien Marvel Puzzle Quest, aangezien dat het enige spel is dat op mijn iPhone staat. De rest blijft gewoon thuis. Toch ben ik van plan om tijdens deze ‘vakantie’ flink te gamen. Titels als Destiny, Halo: The Master Chief Collection, Batman: Arkham Knight, World of Warcraft: Warlords of Dreanor, Middle-earth: Shadow of Mordor, Assassin’s Creed Unity en Alien: Isolation staan in de warme hallen van de Koeln Messe te wachten om door mij bespeeld te worden. Een vakantie is het misschien niet, een prachtige tijd gaat het zeker worden! Laat het zweten beginnen!

Lisa van Heereveld
Mijn laptop met Goat Simulator. Als ik op vakantie ga hoeft er van mij normaliter niet gegamed worden. Dan ga ik als een echte toerist met uitgeprinte kaarten uren de omgeving verkennen en ieder kasteeltje bezoeken. De omgeving is te nieuw en te interessant voor VR; een neprealiteit die op dat moment thuis op bank blijft. Maar, zoals ik al aangaf, dat is normaliter. Tegenwoordig bestaat mijn vakantie uit het reizen vanuit het land van studie naar het land van de kaaskoppen (Nederland dus), wat betekent dat er wat omgeving verkenning betreft weinig interessants gebeurt. De laptop gaat mee en wordt nog gewoon aangezet om het werk voort te zetten. Het gamen, daarentegen, ontbreekt wel. Het is leuk, maar niet een activiteit die ik onderneem als ik ergens anders naartoe reis. Want waarom zou ik anders weggaan? Gamen kan ook gewoon thuis. Toch mag Goat Simulator niet op mijn vakantielijstje ontbreken. Dit omdat het de perfecte game is om te spelen als je vastzit op het vliegveld, bijvoorbeeld wegens ‘technische problemen’ –zucht-. Deze game weet op wonderbaarlijke wijze de vakantie in nare omstandigheden enorm op te leuken, en dat maakt het een must-bring-along.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Robin Link
Mijn PlayStation Vita! Natuurlijk, zul je haast zeggen als vaste bezoeker van GameParty! Jullie weten vast dat ik een grote liefde heb voor de handheld van Sony. Inmiddels heb ik meer dan 30 games voor het prachtige apparaat en heb ik onderhand alle games die mijn interesseren, op misschien drie of vier titels na. Ik moet wel toegeven dat een hoop van die games nog lang niet uitgespeeld zijn. Een hoop titels zijn op 20% blijven steken. Deze vakantie is daarom een mooi moment om een aantal oude titels te herspelen! Denk hierbij aan Uncharted voor de Vita, maar ook WipEout 2048. Ook heb ik onlangs Assassin’s Creed III voor de Vita opgepikt, een titel die ik al langer op mijn verlanglijstje had staan. Met dank aan het PlayStation Plus-programma heb ik onlangs ook LEGO Batman 2 kunnen downloaden. Reken er dus ook maar op dat ik een hoop tijd in die game ga steken. Maar ik wil ook nog wat trofeeën halen voor PlayStation All-Stars Battle Royale! En voor Need for Speed: Most Wanted. Ook die laatste titels is echt een aanrader voor de Vita. Zucht… Ik heb nog zo veel te doen! Laat die vakantie maar komen!

Max Wildoer
Mijn goede humeur, een flink aantal boeken, de nodige zonnebrandcrème, sportkleding, een zwembroek en nog meer van dat soort ongein. Het allerbelangrijkste wat ik echter ga meenemen zijn mijn handhelds. De 2DS en de PS Vita gaan mee! Ik ga de games die ik op beide apparaatjes heb staan helemaal grijs spelen en ik ga er van genieten ook. Vooral op mijn Vita heb ik veel games staan waar ik amper naar omkijk en vooral daarom neem ik hem mee. Op vakantie vind ik die games op de een of andere manier een stuk leuker dan dat ik ze thuis vind. Misschien komt dat doordat ik het meerendeel van de vakantie ook lekker biertjes en cocktails aan het wegtikken ben. Eigenlijk weet ik wel zeker dat het daardoor komt. Ach, daar is de vakantie toch voor? Niet alleen daarom neem ik de handhelds mee, maar ook omdat ik de laatste tijd veel te weinig vrije tijd heb en ik daardoor amper heb kunnen gamen. Ik loop al maanden met ontwenningsverschijnselen en ik vind het totaal niet leuk. Het spreekt me niet aan en ik wil met mijn handen gewoon lekker op knopjes kunnen rammen. Als het rustig is op mijn werk merk ik dat mijn vingers constant de WASD toetsen aanraken en dit is voor mij één van de indicatoren dat ik toe ben aan vakantie. Ik ga er van genieten. Ik hoop jij ook!

Harmen Bootsma
Mijn 3DS met Picross! Hoewel ik Nintendo’s handheld sinds de dag dat ‘ie uitkwam in huis heb, speel ik er eigenlijk nooit op. Voor onderweg gamen gebruik ik tegenwoordig mijn iPhone, want die heb ik altijd bij me. Daarnaast zijn de games goedkoper en stukken beter ingesteld op even snel een spelletje spelen dan de gemiddelde 3DS game. Maar, Picross. Mijn verslaving aan die game is begonnen toen ik jaren geleden met mijn ex en haar ouders op vakantie was. Gewoon in Nederland, lekker kneuterig in een vakantiehuisje. Ik had net Picross gekocht voor mijn originele Nintendo DS en gedurende de vakantie heb ik bijna niks anders gedaan dan die game gespeeld. De simpelheid, het werken met cijfers. Ik vond het echt heerlijk. Eerder had ik mijn moeder wel eens met een puzzelboekje vol Japanse beeldpuzzels in de weer gezien, maar Picross maakte het met zijn simpele uitstraling en aantrekkelijke presentatie stukken interessanter. Door mijn manier van kennismaken met Picross associeer ik de game tot op de dag van vandaag met een gevoel van rust, van vakantie. Daarom heeft mijn 3DS met daarop diverse Picross-games een vast plekje in mijn koffer. Een vakantie zonder Picross, dat is voor mij geen échte vakantie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Frederique van Leeuwen
Toen ik nog een klein Fréderique-je was werd tijdens de familievakanties behoorlijk wat afgereden. Met mijn drie oudere zussen achter in een vaak veel te kleine huurauto gepropt trokken we in een periode van een aantal weken meerdere landen door. Hierbij waren we zelden langer als een dag op de zelfde plek en met tien uur durende ritten waren ruzies op de achterbank een constante dreiging.
Om de ruzies te sussen hadden mijn ouders een aantal wapens; twee ‘brick game’ koelkasten met 99 versies van Tetris, boeken, en een roze gameboy met Pokémon Yellow. Achter in de auto werd ook enthousiast gehartenjaagd, met boze uitroepen naar mijn vader wanneer in een bocht WEER alle kaarten van de ‘tafel’ (a.k.a. de achterkant van een rugzak) vielen. Tegenwoordig zit ik nog zelden dagenlang op een achterbank, maar mijn keuze voor entertainment blijft hetzelfde. Gewapend met mijn 3DS met daarop mijn guilty pleasure Animal Crossing en een vers aanschafte Pokémon Y, kan ik elke lange autorit of vlucht aan. Maar veel belangrijker dan de digitale games: een stok kaarten en een tablet vol literatuur.

Fabiano Verweij
Ik ga niet of vakantie dus ik neem niks mee. Dit jaar blijf ik lekker thuis en geniet ik hopelijk van het lekkere zomerse weer. Met een cocktail in m’n hand op een terras ofzo, of anders gewoon achter mijn PlayStation 4 of PC. De games die ik ga spelen deze zomer zullen Call of Duty: Ghosts en League of Legends zijn. Misschien is het ook een goed idee om eindelijk Wolfenstein: The new order uit te spelen aangezien die maar in m’n kast staat. Verder kan ik altijd nog De Sims 3 spelen of zelfs met de familie lekker Buzz! op de bank. Genoeg te doen deze zomer, en hopelijk genoeg buiten. Toch is op vakantie gaan altijd beter. De hete zon op je voorhoofd, witte stranden en lekkere cocktails. Wie wil dat nou niet?! Stiekem toch wel jaloers op de collega’s die weg gaan, of al weg zijn. Maar genoeg over mij, wat gaan jullie deze zomer eigenlijk doen?

Lisa Withoos
Wanneer ik op vakantie ga zit mijn handbagage volgepropt met de meest belangrijke spullen om mee te nemen. Wat je hierin vind; snoepjes, mijn telefoon, tablet, een boek, de 3DS en de PSP. De PSP gaat mee wanneer ik op dat moment weer eens verzonken ben in het eeuwig herhalen van Final Fantasy VII, VIII of IX want deze staan standaard op mijn PSP. Een DS gaat ten aller tijden mee met spellen welke ik al een keer heb gespeeld. Op de een of andere manier vind ik het prettig om dan games te spelen welke ik al eerder heb gespeeld zodat ik kan stoppen zonder gek te worden omdat ik niet weet wat er volgt. Nieuwe spellen moet ik uitspelen en op vakantie lukt dat niet. Ik game wanneer iedereen zich klaar maakt om ergens naartoe te gaan, net voordat ik ga slapen of ’s ochtends wakker ben en de rest nog niet. Wat dat betreft game ik dus niet zoveel op vakantie, dan wil ik duiken en fotograferen! Voor de zekerheid neem ik wel altijd een overvloed aan spullen mee, gewoon zodat ik zeker iets te doen heb want ik kan me niets ergers voorstellen dan je te vervelen op vakantie.

Kevin Blokland
Dit jaar ga ik voor het eerst op vakantie met mijn zoontje van vijf maanden. Dat betekent dat de auto tot het dak gevuld gaat worden met spullen voor de kleine jongen. Denk aan een kinderwagen, wipstoel, speelkleed, luiers, speelgoed, knuffels en nog meer luiers. Daar moeten dan nog de spullen van mijn vriendin bij en mocht er dan een plekje over zijn dan gaan er wel een aantal games mee op vakantie. Mijn iPad wordt mijn belangrijkste maatje, want daar staan de nieuwe episodes van het tweede seizoen The Walking Dead op. Helaas zijn nog niet alle afleveringen van het tweede seizoen beschikbaar, maar met de eerste drie afleveringen moet ik me wel even kunnen vermaken. Naast de iPad zal ook de Vita nog wel in mijn tas passen. Daar staan nog veel games op die ik nog (uit) wil spelen: Killzone, Tearaway en de klassiekers Driver en Tombraider. Op de vakantiebestemming is er geen wifi, dus ik zal wel van te voren alles moeten updaten en downloaden. Dat wordt een hele klus ben ik bang, waarna ik zeker wel toe ben aan de vakantie.

Welke game ontbreekt niet wanneer jij op vakantie gaat?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.