Ik speel nog steeds… PS Vita games!

Ik speel nog steeds… PS Vita games!

De zomer zit eraan te komen en dat betekend dat er voor velen ook vakantie op de stoep staat. Lekker naar een ver land met het vliegtuig of misschien met de auto in Europa op pad, of gewoon in eigen land de hort op. Heerlijke momenten om lekker van te genieten, maar één groot nadeel is dat we onze geliefde consoles thuis achter moeten laten. Altijd een moeilijk afscheid, maar gelukkig zijn er onze portable devices waardoor onze vakanties niet voorbij gaan zonder onze favoriete hobby. Daarom heb ik mijn oude vertrouwde PS Vita onder het stof vandaan gehaald om de games erop te zetten die ik deze vakantie mee wil nemen, maar ben ik stiekem toch alvast begonnen met het opnieuw spelen van mijn favoriete Vita-games om alvast weer een beetje in te komen.

Uncharted: Golden Abyss
Misschien wel mijn favoriete serie games op de consoles heeft gelukkig ook een versie die ik kan spelen op mijn PS Vita, waardoor ik ook op vakantie op avontuur kan gaan met Drake en Sully. De game heeft de overstap naar de handheld goed doorstaan en ondanks de lastigere controlls op de Vita speelt de game heerlijk weg en is het ook nog eens een genot voor het oog. Het verhaal en de actie zijn van de kwaliteit die we gewend zijn van de Uncharted serie en daarom blijft dit ondanks dat ik de game ongeveer elke vakantie wel uitgespeeld heb toch de game waar ik het eerste weer naar terugpak.

Wipeout 2048
Wipeout is de game die Sony op veel van hun consoles heeft gebruikt als een paradepaardje om te laten zien hoe mooi de games eruit kunnen zien. Zo ook op de Vita is dit het toonbeeld van wat voor grafische pracht Sony uit hun handheld kan halen. De futuristische parcours en hover cars zijn geweldig om te zien en de game brengt het gevoel van snelheid heel goed over naar het kleine scherm. De geweldige muziek en geluiden die gebruikt worden zorgen ervoor dat dit altijd mijn go to race game is als ik op zoek ben naar een beetje snelheid op vakantie.

Killzone: Mercenary
First person shooters op een handheld is een gedoemde relatie en ze pakken vrijwel nooit goed uit. Killzone: Mercenary is echter de game die dit best wel goed voor elkaar weet te krijgen. Het blijft absoluut geen fantastisch goed speelbare game, maar dit komt toch het dichts bij een goede FPS op een handheld die we hebben. Uiteraard ziet ook deze game er fantastisch uit op de Vita en zorgt de actie ervoor dat dit telkens weer een spannende zit is. Het Killzone universum is altijd weer leuk om in terug te keren en het voelt als gouw als een Hollywood actiefilm waar je zelf de hoofdrol in speelt.

Spelunky
Over het algemeen zijn indie games niet mijn favoriet en zal ik deze ook niet zo snel aanschaffen. Daardoor mis ik vaak wel een aantal pareltjes die hiertussen zitten, maar gelukkig zorgt PS Plus ervoor dat sommige van deze pareltjes toch op mijn Vita belanden. Een voorbeeld hiervan is Spelunky, wat een game is die ik zelf waarschijnlijk nooit zou hebben aangeschaft, maar doordat deze toch op mijn Vita is beland speel ik deze game nog steeds maar al te graag. Een action adventure game die ieders geduld meer dan één keer op de proef stelt, maar er toch voor zorgt dat je er telkens weer naar terug grijpt doet iets erg goed. De game is zeer uitdagend en stuurt je op pad om een schat te zoeken in verschillende grotten die telkens weer veranderen en waarbij je na je dood weer lekker van voor af aan mag beginnen. Heb je aardig wat tijd te doden, dan is dit een heerlijke opvuller.

Dragon Quest Builders
Al eerder heb ik geschreven dat ik Dragon Quest Builders nog steeds speel op mijn PS4 en dat is niet anders op mijn Vita. De game is geweldig voor mensen die het building game genre leuk vinden maar graag wat meer begeleiding en verhaal willen hebben. De game geeft je de vrijheid om verschillende dingen te bouwen net als in Minecraft, maar voegt hier ook een verhaal aan toe met quests en objectives die gehaald moeten worden. De game gooit je niet gelijk in het diepe, maar neemt je bij de hand om stap voor stap verschillende bouwmogelijkheden uit de doeken te doen. Een geweldige building game voor onderweg die je heel wat uurtjes zoet kan houden.

Mijn Vita komt tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar uit de kast met vakanties, maar dat zorgt ervoor dat de games die ik voor de Vita heb al minsten een jaar niet meer gespeeld heb en kom ik er weer opnieuw achter dat er een paar hele mooie pareltjes zijn verschenen voor de handheld die nooit echt helemaal is doorgebroken. Uiteraard zijn er nog een hoop top titels die ik niet heb genoemd, maar dit waren een paar van mijn favoriete die ik stiekem voor de vakantie al weer ben begonnen met spelen. Welke Vita games neem jij het liefste mee op vakanite?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.