Up2Date, 10 juli 2016: daar is de zon!

Up2Date, 10 juli 2016: daar is de zon!

Ik heb ze gezien, eindelijk! De zon heeft het voor het eerst deze zomer ten harte genomen om even een verschijning te maken. Betekent dit dat we collectief naar buiten trekken en eventjes geen greintje aantrekken van ons gamingwereldje? Uiteraard niet, er moet eerst een Up2Date gebracht worden.

Red Dead Redemption komt naar Xbox One
Dat heel wat gamers blij zijn dat Red Dead Redemption via backwards compatibiliteit vanaf nu speelbaar is op de Xbox One mag duidelijk zijn. De verkoopcijfers zijn de afgelopen dagen met 6000 procent de hoogte in geschoten en de prijzen voor een fysiek exemplaar met ouderwetse handleiding zijn navenant meegestegen op webshops als Amazon. Dat iedereen plots de game opnieuw wil (her)spelen is dan ook terecht. Hoe langer Red Dead Redemption in ons verleden ligt, hoe warmer de nostalgische gevoelens die het oproept. Het dingetje is ook dat die game anno 2016 nog steeds een indrukwekkend beest is met openwereld-gameplay die zelden geëvenaard werd en graphics die nog steeds overeind blijven. Rockstar heeft zes jaar geleden een meesterwerk afgeleverd en meesterwerken dateren niet. Dat iedereen nu collectief opnieuw de Stetson opzet en met John Marston op Bizons gaat jagen moet voor Rockstar toch een duidelijk signaal zijn dat de aankondiging van een sequel snel mag gaan komen.

Beelden van Call of Duty in Romeinse tijd opgedoken
Je kan veel van Call of Duty zeggen, maar niet bepaald dat het een inventieve fantasievolle serie is. Na jaren gespendeerd te hebben aan Modern Warfare lijkt het codewoord de afgelopen episodes hoofdzakelijk op futurisme te liggen. Dat het blikveld niet altijd toekomstgericht was blijkt het lekken van een concept voor een Call of Duty in de Romeinse tijd. De plannen dateren van 2008 en zou een verhaallijn omvatten die je in de sandalen van diverse soldaten zou plaatsen, van een voetsoldaat in het tiende Legioen van Caesar tot een Centurion en een gladiator. Hack and slash gameplay gecombineerd met het schieten met kruisbogen en het gooien met speuren, overgoten met het spektakelrecept van Call of Duty. Het klinkt als een erg leuk idee, maar de makers kregen het duidelijk niet van de grond. Uiteindelijk werd het nooit meer dan een conceptueel idee omdat het vasthouden van de stek van populaire multiplayer-shooter belangrijker woog dan de risico’s verbonden met een spin-off als dit.

Need for Speed, Unravel en meer naar de EA Vault
Leuke tijden voor Xbox Live-leden met een abonnement op EA Acces in het verschiet. De komende maanden komen er zo maar eventjes drie volwaardige games naar de Vault. Op 12 juli kunnen spelers al genieten van Need for Speed en vooral het heerlijk sfeervolle Unravel. Op 30 augustus is het de beurt aan Plants vs Zombies Garden Warfare 2. Die laatste is een heerlijk grappige multiplayer-shooter die ook nog eens verdienstelijk blijkt in singleplayer. Leuke zomergeschenkjes dus van EA.

The Witcher 3 krijgt Game of the Year Edition
Wel, dat lag in de lijn der verwachtingen, nietwaar? Mocht je de game nog niet gespeeld hebben, dan moet je je eigenlijk hard schamen, maar je hebt tegelijk ook geluk. Het wachten wordt beloond met een complete versie die de Wild Hunt combineert met alle DLC, inclusief de uitbreidingen. Dat zijn echt wel erg veel uren aan kwalitatieve gameplay voor een zacht prijsje.

No Man’s Sky is klaar
Yess, eindelijk!! Na een paar pijnlijke uitstellen is No Man’s Sky eindelijk afgewerkt en staat niks het spel in de weg om in augustus potten te breken. Dat een klein team een spel kan afleveren met dit soort tomeloze ambitie is al reden om erg veel sympathie voor het project te hebben. Het valt uiteraard nog af te wachten hoe leuk de game in praktijk uit gaat pakken, maar dat het veelbelovend en ontzettend fun klinkt om planeten te exploreren en onvoorspelbare avonturen te beleven is een zekerheid.

Aandeel Nintendo stijgt flink na lancering Pokémon Go
Het kan verkeren zei Bredero, bij Nintendo hebben ze een handje weg van verkeren zei Schietgat. Deden de beurzen in het begin van dit jaar nog behoorlijk paniekerig over het koersaandeel van Nintendo naar aanleiding van de desastreuze WiiU-verkoop, dan is het nou een totaal ander gevalletje. Pokémon Go is de grote katalysator van dit succes en lijkt sterk op weg de meest gedownloade app van 2016 te worden. De eerste app-game van Ninty is dan ook heerlijk simpel van opzet, maar verslavend qua aanpak. Dat je tegenwoordig een heleboel mensen, van bleke mannetjes tot frisse meisjes met bloempjes in hun haar door het straatbeeld ziet wandelen terwijl ze met hun smarthphone de omgeving afspeuren kun je volledig aan Nintendo wijten. Pokémon Go is een echte zomerhype.

De afgelopen week kon je op GameParty lezen hoe Max nog steeds rondsluipt in The Phantom Pain en welke games Robin je aanraad om te spelen deze zomer, kwestie van die backlog weg te werken. Er waren zowaar ook twee reviews, een zeldzaamheid zo in de zomer met Bas zijn artikelen rond LEGO The Force Awakens en Limbo-opvolger Inside.

De aankomende week krijgen we hopelijk nog wat zonneschijn te verwerken, maar komen we ook met een feature die de topgames van het najaar in de spotlights zet. Uiteraard zit je ook voor nieuws op GameParty weer op het juiste adres.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.