Up2Date, 12 oktober 2014

Up2Date, 12 oktober 2014

Het najaar staat voor de deur; een metershoge tsunami van goede games gloort aan de horizon. En met veel games op komst neemt ook de nieuwsstroom flink toe, zo merken we hier bij GameParty. Zie je door de bomen het bos niet meer? Check het belangrijkste nieuws van afgelopen week in deze nieuwe Up2Date!

Call of Duty: Advanced Warfare ondersteunt cross-buy
Ondanks dat de PlayStation 4 al bijna een jaar verkrijgbaar is en de Xbox One ook sinds een ruime maand in de schappen ligt, zitten we nog midden in de overgangsfase van de ‘last-gen’ naar de ‘current-gen’. Er zijn veel meer mensen die nog een PS3 en/of Xbox 360 als main platform hebben dan een PS4 of Xbox One. Maar een groot aantal van hen zal ongetwijfeld plannen hebben om in de (nabije) toekomst een nieuwe console te kopen. En voor diegenen heeft Activision een leuke deal: koop je Call of Duty: Advanced Warfare op de PlayStation 3, dan kan je gratis upgraden naar de PlayStation 4-versie en koop je hem voor de Xbox 360, dan kan gratis upgraden naar de Xbox One-versie. En andersom ook! Heb je bijvoorbeeld een Xbox One gekocht en je 360 aan je kleine broertje gegeven, dan kan je ook bij hem kosteloos Advanced Warfare installeren als je hem voor de One gekocht hebt. Ook eventueel aangeschafte DLC kan je zonder problemen overzetten. De actie is wel beperkt geldig: tot 31 maart 2015.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Super Smash Bros. Verschijnt 5 december voor Wii U
Sinds deze week is er eindelijk weer een nieuwe versie van Nintendo’s succesformule Super Smash Bros. verkrijgbaar. Voor het eerst voor een handheld; de 3DS. Maar de game komt natuurlijk ook naar de Wii U, en dat is misschien wel de versie waar stiekem de meeste gamers op zitten te wachten. We wisten al dat het de bedoeling was dat het spel dit jaar nog in de schappen zou liggen. Nintendo heeft nu bevestigd dat dat inderdaad gaat gebeuren: 5 december is de datum! Een weekje eerder liggen al de amiibo-figuren in de winkels, de NFC-compatible speelgoedfiguren van Nintendo. Ook komen er een speciale GameCube controller en bijbehorende adapter zodat je de game kunt spelen zoals in de goede oude tijd. Wij hebben er zin in!

Nieuwe Uncharted 4-info komt ‘very soon’
Normaal zijn we niet zo van die aankondigingen van aankondigingen, maar voor de vierde en laatste Uncharted maken we graag een uitzondering. Volgens Naughty Dog is er sinds de E3 hard aan de game gewerkt en loopt het ontwikkelingsproces op rolletjes en krijgen we ‘very soon’ meer informatie. In-game footage? Laten we het hopen!

Demo van Bayonetta 2 verschenen
We hebben er flink wat jaartjes op moeten wachten, maar de release van het vervolg op Bayonetta zit er nu echt aan te komen. Op 24 oktober ligt de game exclusief in de winkel voor de Wii U en om ons alvast in de stemming te brengen heeft Nintendo een speelbare demo in de eShop gezet. In de demo zien we de kortgeknipte Bayonetta in actie op een jachtvliegtuig dat over een stedelijke omgeving vliegt. Je kunt gebruikmaken van de nieuwe Umbran Climax om groepen vijanden te verslaan of Witch Time activeren om ze te ontwijken.

Evolve alpha start 30 oktober
We wisten al dat er een alphatest van Evolve aan zat te komen, maar nu hebben we ook een datum: 30 oktober gaat de alpha van start op de Xbox One, PS4- en PC-gamers zijn 31 oktober aan de beurt. Voor alle platformen loopt de alpha tot en met 2 november. Op www.evolvegame.com/bigalpha kun je je registreren om deel te nemen, maar dat kan alleen wanneer je in het bezit bent van een registratiecode. Deze worden verspreid via de officiële Evolve blog, Facebook en Twitter en de officiële fora van 2K en Turtle Rock Studios. In januari 2015 start ook nog een open beta, die exclusief speelbaar is op Xbox One.

LittleBigPlanet 3 verschijnt week later in Europa
De nieuwe LittleBigPlanet stond gepland om 19 november bij ons in de winkels te liggen, maar de game komt een weekje later. Er is geen officiële reden gegeven van de verlate release, maar aangezien de game in de Verenigde Staten wel gewoon zoals gepland op 18 november uitkomt, gokken wij dat het iets te maken heeft met de lokalisatie (lees: vertaling) van de game.

Ook in onze artikelen merken we dat het najaar toe begint te slaan. Zo hadden we afgelopen week bijvoorbeeld de review van Super Smash Bros. voor de 3DS waarin Robin aangaf zéér gecharmeerd te zijn van de game. Eefje was iets minder gelukkig met de Bad Blood DLC van Watch_Dogs, en Bas kreeg koude rillingen van Alien: Isolation. Gelukkig wel op een positieve manier. Ook uitte hij zijn verbazing over dat licentie-games ineens veel beter zijn dan in het verleden. En last but not least had ik een gesprekje met de Lead Producer van Project Cars.

Dat was het alweer voor deze week. We kunnen alleen maar dromen van het nieuws dat de volgende week ons gaat brengen. Lees je in de volgende Up2Date de nieuwe informatie over Uncharted 4? Wij gaan alvast duimen. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.